Thursday, October 20, 2011

redha

selalu buka blog sendiri. ingat nak update, tapi tak tau nak update ape. nak complain semua benda nanti depress pulak baca blog sendiri apehal asyik tak puas hati je ni? it is so nice to read and see blogs with good stories to tell, which made me feel a little bit of jealous there..

but life must go on.. had a good dinner last night, stress tak tentu pasal setiap hari. malu tak tentu pasal setiap hari. maybe will talk about it later. mungkin complain lagi pasal hidup. aargh, yours truly tak pernah rasa bersyukur dan berterima kasih atas nyawa dan kehidupan yang Allah bagi ni. biasa dia ni..

mungkin kita terlalu memandang ke atas, lihat orang dari bawah, lihat orang berjaya, lihat orang hidup senang, dan dalam hati berkata, Ya Allah, mungkin rezeki aku lambat lagi, mungkin nanti aku akan berjaya juga, mungkin ada hikmah di sebaliknya. bukan nya kita tahu apa yang ada pada masa depan kita..

jadi sekarang aku akan redha. terima kenyataan, kalau asyik tak puas hati, stress tahap gaban pulak nanti. kalau aku terima kenyataan dan memahami maksud doa mesti senyum pagi-pagi..

hehe dah nak continue senyum..:)

No comments:

Post a Comment