Monday, October 31, 2011

perkara kecil

kadang-kadang, kalau kita asyik down negatively to earth, lepas tu perkara kecil yang baik berlaku, terus hari isnin yang gloomy jadi hari isnin yang paling best. 




Sunday, October 30, 2011

one year

hurrey! kami sudah satu tahun! satu tahun yang indah, satu tahun yang gembira, satu tahun yang sangat bermakna.

terima kasih azmi sebab menjadi suami yang sangat baik! muah muah muah, i love you...!

Saturday, October 29, 2011

membuat keputusan yang besar

semalam aku mendapat satu panggilan. dari facebook dah baca status ex-labmate back in utm that the proposal has been approved, more money to come. i commented his post, something about great research comes from a great group, something like that. i know that they are actively searching for grants now, and almost semuanya berjaya. memang mantop to the max lah research group ni (and the fact that i was one of them once upon a time).

jadi bila aku dapat call dari ex-labmate dan mengoffer aku untuk menjadi labmate semula, aku terdiam kejap. honestly, hati aku tak tetap pendirian sekarang. entah mana yang terbaik untuk aku, aku tak tahu. aku nak sangat balik semula ke jb where i'll be appreciated. aku nak sangat buat kerja yang aku 'MASTER'. aku nak sangat bekerja dengan team hebat itu. aku nak present papers at international level, which i'm sure i'll get at least one bila aku bersama dengan team ini. prof banyak international network, prof kenal aku lama, prof baik, dan aku tau cara kerja prof. and i'm really sure i can work with him sepertimana aku kerja dengan dia dulu.

then what about my work here?

kerja sini kerja baru, aku belajar benda baru, aku hanya dapat half dari orang lain dapat sebab i'm lack of knowledge and literally i slave myself to them as a phD student. yup, you heard me. i;m int he process of preparing myself to become a phD student in UK.M. dengan pengetahuan yang sangat sedikit, i took the risk of pursuing to phD with no basic. and i feel like a loser, sebab aku hanya tahu hands on in certain things sahaja, dan dulu aku kerja banyak dalam bidang teknikal. troubleshooting and permasalahan research bukan kerja aku aku hanya buat. so dengan ilmu yang sikit dari kerja aku dulu (kerja bergaji, not masters) aku sambung belajar lagi. and setiap kali aku tanya colleagues, aku rasa macam loser sebab mereka pandang aku pelik. macam 'eh itu pun tak tau ke?' atau 'ha, kalau tak ada master dalam bidang ni kenapa sambung bidang ni?' dan aku rasa down tanpa sebab...

bila down, terus stress..

bila stress, ex-labmate aku telefon..

like a sign..

dan jelas lagi nyata, aku memang nak sangat pergi, tapi dalam masa yang sama, untuk meninggalkan suami aku  adalah tidak boleh bagi aku!

sanggup ke aku nak menghadapi PJJ seperti orang lain? macam kawan-kawan aku yang pjj yang sentiasa meluahkan sedih hati buat aku macam trauma nak berpjj ni?

entahlah. aku perlu pendapat..

agak-agak apakah pendapatan kalian huh? pls help!

Thursday, October 27, 2011

it's a great talk.


untuk aku yang masih mencari :)

walk in closet

i love walk in closet. semua perempuan dalam dunia nak walk in closet. kalau mereka yang kata tak nak tu mungkin tak normal. or tak perempuan. so perempuan yang kata tak suka walk in closet, cepat kata suka cepaaat!!

tapi bagaimana kalau rumah kecil tiang seribu? nak mewujudkan walk in closet adakah itu kerja gila?!

sila tengok closet carrie bradshaw. walau apartment yang kecil, masih mampu ada walk in closet. jadi untuk mempunyai walk in closet (woi penat nak tulis walk in closet banyak kali) adalah tidak mustahil sama sekali asalkan pandai susun atur perabot.

jadi di sini aku nak memperkenalkan cara genius to the max mencipta walk in closet walau rumah sempit macam tin sardin. terima kasih kepada ikea sebab memberikan idea bernas ini! sekarang otak sedang ligat berfikir macam mana nak susun atur perabot blik sendiri untuk ada wc sendiri.

hmmm...


ikea's

tapi masalahnya, bilik aku agak bersegi-segi jadi perlu fikir dengan hebat untuk mencipta satu wc idaman sendiri. tapi kalau dah jumpa solution nya mesti best! mungkin dalam masa terdekat ni akan cuba untuk susun atur perabot! it's been almost one year, and for the second year, pemandangan dan suasana harus bernafas baru :).

hope that it will inspire the girls out there yang nak ada wc sendiri! go check out ikea's website here


have a nice day everyone!

Tuesday, October 25, 2011

peluh-peluh

setelah meredahi sehari bersama stress tanpa henti, finally aku sambung cuti dan tonton drama korea. berbalas-balas email mana yang patut, telefon bendahari untuk setelkan hal gaji, dan lap kipas.

ye lap kipas.

kipas siling yang mana sangat-sangatlah berhabuk dan perlu perhatian segera. walau pening dan selsema dan batuk masih ada, demam pun masih segan segan nak pergi, aku perlu berpeluh dengan segera! aku tak boleh berbaring lagi! aku perlu memeluhkan diri! demam cepatlah kebah!

kipas dah berjaya dibersihkan. tips utama, lebih elok sekiranya pakai sabun pencuci pinggan mangkuk untuk kipas. aku baru tahu, habuk kipas yang dah melekat hampir 6 bulan itu termasuk minyak sekali. entah mana datang minyak tu pun aku tak tahu! tapi pakai axion memang terbukti berkesan! berkilat kipas aku, aku pun berpeluh, lalu terasa segarnya..

enough mengenai kipas.

entah aku pun tak tahu nak cerita apa lagi. but tomorrow is deepavali. happy depavali! korang cuti satu hari selalu pergi mana ek???

Monday, October 24, 2011

la tahzan

di saat aku sedang sedih dan menderita zahir dan batin, ada orang sudi berkongsi cerita, betapa Allah sayangkan kita, betapa kita lupa untuk bersyukur. bak kata hamka, 'yang ada sudah harapan kita'.

'syukur kadangkala lebih tinggi makamnya dari sabar'

Allah, aku bersyukur dengan nikmatmu. Allah...

la tahzan

home

5.30 pm.at home. actually sudah lama berada di rumah. since 1 pm lagi. the fact that i have a slight fever, flu, batuk-batuk, dan air condition yang super low plus the 'ambiance' yang tak berapa nak segar membawa aku pulang ke rumah tanpa rasa ragu. plus, i am annoyed.

annoyed to the fact that i can't concentrate on my readings. annoyed to the fact that they earn more than me. the fact that they live happily ever after and i'm not.

then i drove back home, watched sex and the city (again) full sebab semalam tengok sambil memasak, and another round of bridesmaid. i feel better. my time will come, i convince myself.

'now you stop feeling sorry for yourself. don't blame the world for their problems. cause your are the problem and you are also your solution.'

'it will turn around. it will.'

sombong

mungkin aku salah faham di sini. mungkin aku terlalu sensitif to the max. mungkin aku hati kiut.

sekarang ni, konsep 'malu bertanya sesat jalan' dah tak boleh pakai. kalau tanya kena bambu terus rasa macam 'bodohnya aku' ape hal weh? jadi aku diamkan saje sebab aku rasa memang aku bodoh DALAM BAB INI.

dan aku rasa bila aku nak involve dalam hal baru, dunia baru, ilmu baru, aku yakin dan pasti dikutuk habis dengan ayat, 'kalau dah basic kau benda xyz, buatlah xyz. yang kau nak continue dengan projek abc kenapa?"

sebab aku nak manambah ilmu baru.. tak salah nak menambah ilmu baru. its not that i'm blur 0%. i have basic but very basic. jadi tolong tunjuk ajar jika aku tanya. oooh please...

mungkin hati aku kiut sangat. damn!

Sunday, October 23, 2011

movie marathon

first movie, sex and the city. lama tak tengok. rindu. terngat zaman tonton cerita ni dengan nora. one thing i like about this movie is friendship. bestnye kalauada 3 orang kawan yang sehidup semati yang boleh sokong kita in whatever condition we're in. nice..

second movie, Thor!.. tengok sambil baring, kepala pun start pening, honestly, cerita ni tak best. nasib baik tk tengok kat cinema. kalau tak nangis sambil tidur. but still boleh tengok sampai habislah. aku bagi 1/4 bintang boleh?

anyway, duduk rumah di hujung minggu adalah heaven juga. :)

Saturday, October 22, 2011

real steel

real steel best! hugh jackman kacak macam biasa, budak kecik tu pun comel to the max dengan hidung kembangnya.

saat kecut perut banyak, aku tak boleh tengok robot lawa kejam-kejam dibunuh atau membunuh. tapi cerita ni macam cerita sukanla. akan excited dengan ending dia yang buat orang tertanya-tanya, menag ke tak? menang ke tak?

tapi lebih baik tengok cerita ini dari transformer 3 tu.. mungkin sebab aku suka robot comel dikutip dari tong sampah macam cerita wall e...

siapa tak tonton, pergi tonton. aku beri 4 bintang dari 5.

Thursday, October 20, 2011

redha

selalu buka blog sendiri. ingat nak update, tapi tak tau nak update ape. nak complain semua benda nanti depress pulak baca blog sendiri apehal asyik tak puas hati je ni? it is so nice to read and see blogs with good stories to tell, which made me feel a little bit of jealous there..

but life must go on.. had a good dinner last night, stress tak tentu pasal setiap hari. malu tak tentu pasal setiap hari. maybe will talk about it later. mungkin complain lagi pasal hidup. aargh, yours truly tak pernah rasa bersyukur dan berterima kasih atas nyawa dan kehidupan yang Allah bagi ni. biasa dia ni..

mungkin kita terlalu memandang ke atas, lihat orang dari bawah, lihat orang berjaya, lihat orang hidup senang, dan dalam hati berkata, Ya Allah, mungkin rezeki aku lambat lagi, mungkin nanti aku akan berjaya juga, mungkin ada hikmah di sebaliknya. bukan nya kita tahu apa yang ada pada masa depan kita..

jadi sekarang aku akan redha. terima kenyataan, kalau asyik tak puas hati, stress tahap gaban pulak nanti. kalau aku terima kenyataan dan memahami maksud doa mesti senyum pagi-pagi..

hehe dah nak continue senyum..:)

Tuesday, October 18, 2011

yummier..

aku terjumpa balik gambar hantaran yang pre-hantaran (it means that gambar hantaran yang aku sendiri tangkap gambar tersebut dengan ikhlas hati nak load dalam ni). gambar yang diambil sebelum ni bagi aku tak nampak yummy. sebab nak dijadikan cerita, gambar itu semua adik aku yang amek. kamera tak canggih pulak tu, kualiti gambar kurang jadi tak nampak details. sebab aku pandai tangkap gambar (note: berbanding adik aku), jadi nak jugak letak gambar ini bagi nampak yummier. lagipun masa aku nak upload, komputer aku buat hal pulak daaah...aah, layankan ajelah.

bekas ini untuk mengisi coklat dan gula-gula

bekas ini untuk mengisi buah

bekas ini untuk mengisi cincin. aah ada bunga senget pulak kat situ.

bekas ini untuk mengisi kain baju nikah

sorry mungkin ada pertindanan post di situ. i nak update hari-hari tapi tak de idea. hee...

adios amigos!

Monday, October 17, 2011

blues

monday blues.

biasa.

dan merawat monday blues dengan list blog yang baru update, milo panas, dan buku the last song by nicholas sparks. sejak-sejak big bad wolf ni, semua orang post something about reading. semua orang akan rajin membaca selepas ni sebab minimum bawa pulang belian adalah 10 biji buku. aku juga macam tu. setiap kali ada masa terluang eg: tunggu orang, mesti kata pada diri sendiri, patut bawa buku ke mana saja. jadi mulai dari sekarang, akan ada satu buku dalam beg untuk dibaca jika ada masa terluang.

haish. monday blues, cepat pergi.

Sunday, October 16, 2011

ahad

ahad lepas pergi midvalley sambil cuci mata. tak shopping pun - satu kemajuan besar. sejak kahwin ni, memang jarang betul beli baju/seluar/beg/kasut. nafsu kat situ dah turun, mungkin nafsu kat barang dapur macam nak sudip baru, set sudu baru, almari baju ikea, buku nigella barker lawson (thanks dina :)), atau frame gambar berbagai warna menjadi idaman kalbu.nafsu beli baju dah kurang.. *mengeluh sikit*

semalam balik rumah mak, atas katil kelamin bilik aku penuh dengan barang-barang. mak kata tu semua dibawak keluar sebab nak cari adik aku punya jam extention tu (tali lebih, mungkin sebab dia gemuk, tangan besar, jadi perlukan lebihan tali jam besinya) dan gerobok putih ikea yang paling murah tu dah melendut bahagian bawahnya (biasa berlaku kan? ikea guna plywood biasa je untuk almari murah warna putih tu). jadi dikeluarkan semua barang dan diletakkan atas katil untuk aku balik dan sorting mana yang patut.

aku tengok-tengok dan belek-belek semua baju lama aku. kebanyakannya dah tak muat. bukan sebab mengandung pun, sebab kahwin. haha.bila tengok balik ya Allah keciknya aku dulu. macam mana aku boleh muat baju-baju macam ni?

nak sedapkan hati, baguihla jugak.. selalunya, kalau badan kurus cantik, baju pun makin menyendat ke kulit. bila dah ala-ala tong drum dan spare tayar bertambah bajet kaya, terus cari baju baju keinsafan, yang longgar longgar. yang sopan-sopan, yang boleh cover perut bon-bon..

jadi baju naf-naf yang paling mahal aku pernah beli dulupun aku tenung lama-lama. hash,adik aku juga boleh tahan pembesarannya. nak bagi pun fikir 80 kali. nak buang pun fikir 180 kali. nak bagi ornag pun fikir  400 kali. nak jual pun fikir 500 kali.

sayangnya..

aku pun fikir, kan bagus kalau beli baju yang mahal dan boleh pakai lama-lama sampai lusuh. macam baju kurung aku yang aku suka sangat sampai terpaksa pejam mata buang dalam tong sampah sebab kalau aku simpan, aku akan keep on pakai memang dah lusuh tapi tak peduli. baju kurung tu murah je, bukan mahal pun. baju mahal pulak yang pakai tak sampai 5 kali lepas tu tak muat/rasa tak cantik/tak nak pakai dah.

takpelah.. baguslah nafsu membeli belah dah kurang. boleh lebih menyimpan. boleh target-target beli rumah untuk skim rumah pertamaku.. kalau ada...

Saturday, October 15, 2011

inspiration

ikea's
 
 
mine

ikea's

mine

cuba untuk tiru.... :)

Friday, October 14, 2011

kad kahwin

salah satu keperluan orang yang nak membina rumah tangga adalah kad jemputan/ kad kahwin. untuk kawasan rumah aku ni, kalau ada orang kahwin, haruslah satu kejiranan dijemput (kawasan jiran tidak lah besar, macam sejemput gittew) jadi jemputan adalah melalui mulut, atau lebih senang kertas berwarna yang diprint dan dengan tulisan ringkas, diselit pada post box setiap rumah. senang dan jimat!

dan untuk kad kahwin aku dulu pun macam ini je..


bagi aku ia adalah klasik dan tradisional. aku suka yang simple dan warna putih :) 

dan sekarang semakin banyak kad kahwin yang kreatif dan cantik! ada pokok, burung, love, initial name, dan putih! aku suka sangat-sangat... nampak catchy gitu..terus rasa nak senyum bila sampai kad di tangan. terus kata chomelnye kad!





yang paling best, pelan lokasi yang besar dan jelas. sekarang jalan berbelit-belit (especially kalau majlis kat kl) . bagi yang tak ada gps macam aku ni (dan bergantung 100% pada google map), peta besar (dan betul) memang menjadi idaman kalbu. nak datang pun tak stress kalau peta salah atau kecik.

jadi kesimpulannya disini, kad comel sangat penting. peta besar juga penting. harga murah juga penting. dan cukuplah print kad sikit-sikit je sebab sekarang orang pakai fesbuk je. jangan jadi macam aku kad berlebih sampai ratus-ratus tau (terpaksa buat tak tau dan simpan buat kenangan..hihi).

adios amigos!

gatal..

tangan ini sangat gatal mahu buat craft and design ni *garu-garu*.
especially hantaran, deco meja, deco-deco eric (huh?)..idea tengah mencurah-curah macam air ni. cuma tak ada tempat nak curah + tak ada duit poket untuk beli barang tambahan eg: kain, reben, kain-kain, lace.. last time buatkan hantaran adik, terus rasa macam ya Allah bestnya kalau kerja macam ni..

sanggup tak tidur pun tak apa. husband tengok pun pelik. sambil buat kerja, sambil senyum-senyum. kalau penat pun tak pe nyaah! asalkan hati gembira. renyah pun tak apa. penat pun tak apa.. semua pun tak apa lah!

masa tu, aku baru tahu yang memang seronok kalau buat kerja yang kita minat.. masa berlalu pun tak sedar...

okaylah sekarang, ada siapa-siapa nak bagi aku buat hantaran tak? bagi duit modal beli barang je. aku buat. meh meh meh...

Thursday, October 13, 2011

life and books

first of all i want to describe myself as follows:


but yesterday was good, today is quite good.. hope everything goes well years ahead. 

meanwhile yesterday we were here!



and bought these:


and this:


and wonder if i have time to read all these..

have a nice thursday, folks. tomorrow is friday and the next day is saturday! (macam lagu rebecca black pule).  wohoo!

Tuesday, October 11, 2011

suka

boleh bagi tau sini, siapa yang suka kerja masing-masing? boleh bagi tau sini, kerja mana yang tak stress ye? sila beritahu pada aku supaya aku boleh apply sana.

honestly speaking,

aku bukan tidak suka akan kerja aku sekarang. aku menyambung positive hati untuk terus melakukan penyelidikan yang bagi aku orang lain pun boleh lakukannya. aku tak perlu untuk membebankan diri memikirkan hal nak merawat penyakit dengan meng'attack' bahagian macromolekul dengan menukar atau mengenalpasti struktur sehingga peringkat gene.

pening?

memang pening. infact, terus terang aku katakan di sini, ini bukan aku. duuh! 5 years later, baru nak beritahu di sini yang research is not your life?

that's not it. penat, maybe. sangat penat untuk menjawab segala persoalan yang bermain di fikiran 'superior' dan sangat penat untuk terus meng'hamba'kan diri kepada perkara yang well, orang lain boleh lakukannya. ala, macam fardu kifayah. tak semestinya semua perkara kita kena belajar dan praktikkan. ada orang-orang tertentu yang akan lakukan semua tu, supaya kita pula insyaAllah boleh meakukan pekerjaan lain bagi kemudahan orang lain pula.

kembali kepada aku yang pening ni. mungkin persekitaran tidak kondusif. atau gaji tidak lumayan. banyak faktor yang menyebabkan aku rasa macam loser. orang sains sahaja yang tahu bahawa sains itu susah dan hidup miskin. orang sains sahaja tahu tentang karenah birokrasi dunia sains. orang sains sahaja tahu yang betapa rendahnya bayaran untuk ilmu sains yang 'konon tak seberapa ini'.

kami kuis-kuis cari duit demi memampukan diri untuk bayar duit kereta. ooh tertindaskah kami? taklah. mungkin bergantung pada usaha. boleh buat part time jika mahu tambah pendapatan. orang sains selalunya 'pandai' kot. boleh ajar biology. atau chemistry. atau fizik.

subjek tu yang ditekankan di sekolah aliran sains. tell me, nak jadi engineer membina bangunan pencakar langit perlu belajar biology ke? harus kata pada budak sekolah; sila tanam cita cita anda untuk jadi engineer. atau technician. sekurang-kurangnya, tak perlu terseksa untuk bermandiri.

oh well, there's too much stress with too little paycheck figure. tu yang jadi meroyan tak tentu fasal. please forgive.

Friday, October 7, 2011

13 going to 30

tiba tiba aku terfikir satu perkara..

what if, hidup aku macam cerita 13 going to 30 tu?

i'm thirteen, still studying, form 1. bangun-bangun tiba-tiba thirty, still studying, and old.

life is soooo complicated.


ps: hey bajet this year pasti ditunggu-tunggu oleh semua orang. haish, sebab gaji aku takkan naik, jadi aku tak kisah. huuuuuuu.....

Thursday, October 6, 2011

belajar



belajar adalah perkara penting dalam hidup. tak sehari pun dalam hidup kita, kita tak belajar benda baru. mesti ada sesuatu yang kita belajar, bila kita dengar cerita orang tentnag anknya tak mahu makan nasi misalnya, kita belajar dari orang itu pengalaman beliau bagi makan nasi pada anaknya, contohnya lah...

dan kita pun sendiri belajar dari pengalaman kita. kalau kita jatuh, kita tahu bangun sendiri. kalau kita tahu jalan nak pergi bangi lama banyak bumper, kita belajar slow down. kalau sebelum ni, kita bawa kereta asik tersangkut di lopak yang sama, kita belajar untuk elak dan ingat tang mana ada lopak itu..


belajar bukan satu perkara yang salah.

kalau dalam hati malu nak belajar, patut malu pada diri sendiri sebab malu nak belajar. biarlah orang kata kita ni nama je ada master tapi habok pun tak tau. biarlah. atau mungkin tu perasaan kita je, malu nak tanya kan..

belajar perkara baru juga tidak salah. skill kita boleh bertambah. kita ada pertambahan teknik di situ. mungkin ilmu kita tak berapa nak ada. pengalaman kurang. tapi proses belajar kan berterusan. tambahlah ilmu sebanyak mana yang boleh. kalau penat, rehat sekejap. mungkin kalau kita asyik bertanya, orang akan rasa menyampah dengan kita. tapi dependsla. Tuhan tak suka orang kedekut ilmu. Tuhan suka orang yang mencari ilmu. atau secara positifnya, mungkin dia nak kita belajar untuk cari semuanya sendiri, Wallahu alam. tapi semuanya bergantung kepada diri sendiri juga. 

dan kenapa aku merepek panjang-panjang macam ni? sebab sekarang aku rasa balik apa yang aku rasa masa degree dulu. berkejaran ke sana ke mari. kejar ilmu supaya ilmu aku setara dengan mereka-mereka yang ada di situ. kejar ilmu mana yang boleh. kejar-sekejar-kejarnya! tapi aku ada limitasinya juga. aku perlu rehat juga. selagi aku tak hands on, selagi tu aku rasa bodoh sepanjang masa.

aku bukan kata mase master aku rileks. mungkin masa aku kat johor sane, aku banyak explore semua sendiri. jadi aku rasa aku bebas untuk buat apa saja yang di sukai. jadi aku tidak stress, idea aku berkembang, apa yang aku tulis dalam thesis adalah dari hati aku sendiri.

kat situ pun aku belajar juga. belajar untuk adapt budaya baru. 

jadi hati, tabahlah. kejar ilmu dengan berhemah. untuk orang lain, sila bimbing aku dan betulkan jika aku salah dan asyik bertanya. untuk yang menjawab soalan-soalan aku yang 'bodoh' ni, aku hargainya sangat-sangat dan terima kasih banyak-banyak. 

*image from google

Wednesday, October 5, 2011

simpan

aku berjanji pada diri sendiri, bahawasanya aku akan simpan 10% (minimum) sebagai simpanan setiap kali ada debit masuk dalam poket aku.

ps: semoga berjaya..

Tuesday, October 4, 2011

about being crazy

i'm crazy. honestly am. rasa macam nak kunci mulut. sebab takut kalau bukak mulut cakap bukan-bukan..

rasa macam nak belah kepala, bawak keluar otak letak tepi, rehat sekejap.

rasa macam ape entah.

memang gila. besok barulah cerita. sebab mood sedang sangat weng.

adios!

Monday, October 3, 2011

there's more!

seperti yang dijanjikan, gambar hantaran lagi! sorry tak banyak gambar hantaran satu-satu, seriously, aku yang sengal ni terlupa masukkan memory card dalam  kamera. jadi these pics are uploaded from facebook. gambar diri sendiri tak ada sebab terlalu gemuk dalam gambar takut skrin komputer korang pecah.
so these are the hantaran from the girl's side:

cake from delectable.com.my
their sireh junjung
tafsir and kain persalinan nikah

chocolate

there's also chocolates inside that box, sirih junjung, apples and shoes

7 balas 5. the hantaran for cincin tak ada di sini. the gold thing is tepak sireh pembuka bicara. 

green apple kasturi. :)

and macarons. seriously, my first time tasting it: bukan selera aku. :)
so congratulation to the lovely couple. sorry can't upload the pics of the love birds. takut melanggar privacy. hee. so bye. lalala..

p/s: sedang memerah otak untuk idea hantaran nikah pula. :)

Sunday, October 2, 2011

hantaran pink and cream

my brother's e day was yesterday. and these are his hantaran made by me :). the ceremony went well, hantaran adalah 5 balas 7. will update the hantaran from the girl's side later. sebab dalam mode malas. hee.






regards.

Saturday, October 1, 2011

intai

hantaran prep for my brother's E day. 

step 1

step 2

step 3