Thursday, September 15, 2011

habiskan

ah punyelah malas nak siapkan kerja. sejak jadi penganggur tegar ni, memang hebat gila habiskan masa terluang. sampai berjangkit walaupun sekarang dah naik pangkat tak jadi penganggur sangat dah.

anyway, office sejuk gila.

dan sekarang masih tulis paper. itu kerja sejati aku sekarang. infact sejak few months ago. jadi kena biasakan diri. lepas ni akan tulis paper memanjang. dpat tak dapat, lepas tak lepas tu belakang cerita. well, i lke my work now. besides having flying butterflies in my stomach every time i see my superior tak kiralah last week or years ahead, the rest is 'still' okay. masa depan belum tentu. buat research kalau berhadapan dengan stressful moment tu biasa. just be prepared.

and now i'm preparing myself reading journals and inputs regarding my so called new era. new era here means new field, new environment, new people. aku dengan dunia baru macam dah biasa kot. but still ada sikit fobia bila dulu masa pindah sekolah from kl to kelantan, makan kat dewan makan sorang-sorang for few months. sampai orang kesian pergi teman aku makan. that was a sad story, tapi momen sedih dalam kehidupan pun, itu biasa. just be positive, banyak lagi benda penting yang perlu difikir untuk masa depan. as for now, i have old friends who'll be there for me. mereka pun sama-sama bernafas dalam dunia baru.

so sila habiskan kerja anda. jangan malas-malas.

stay positive.

and selamat hari raya. :)

No comments:

Post a Comment