Thursday, September 22, 2011

bengang

these few days memang bengang betul. plus i got boring work to do; read and write. my husband keep on asking me, how do i do that? i mean the journal reading thing. memang boring macam nak bunuh diri.

plus, aircond di office adalah super sejuk. bila memikirkan nak pergi office, terus tak bersemangat. oh please, sampai bila nak menghadapi semua ni? sampai buat lab lari-lari sana sini ke? i prefer to read and write at home. at least otak tak beku.

oh and i need to submit this proposal this week sepatutnya. but friday i will not be around. so tomorrow akan gerak ke johore. but because of my dear husband boleh pulak ingat kita ni nak gerak ke jb TONIGHT, boleh pulak dia mintak cuti besok. so 2 days cuti. haish, nak tinggal laki sorang-sorang kang nangis kesunyian pulak. so we decided to start our journey around tengahari. i;m half day off tomorrow. bukannya ada sesiapa nak cari i pun.

and this coming convo of mine, sungguh tak bersemangat. dengan last minute decision kata tak jadi duduk rumah sewa adik, menggelabah aku cari homestay kat area jaybee. depress gila. mana ada available homestay dah dalam masa 2-3 hari ni? so maybe we will find a hotel room for me and my parents to stay in. aku pun tak tau lah berapa rate nya. but because of small budget, maybe we just stay for one night only. hope to have seafood gala that saturday night. rindu gila seafood johore.

and i hope that this convo is nice. i mean i'm not so excited about it because 1. aku takkan naik tangga gaji pun. gaji pun still tahap degree holder without experience. and 2. hopefully to get a better 'permanent' job after graduate. tapi tak adalah hendaknya. macam ni juga. rite now, i think positively. anggap saje rezeki aku lambat. maybe one day, i will be thankful of what i'm dealing with right now. hmmm..

so bye folks. see you around.. :)

No comments:

Post a Comment