Wednesday, August 17, 2011

out of town and now i'm home!

this is the longest stay ever in batu pahat (my hubby's hometown) since kenduri sebelah lelaki 10 bulan yang lalu. sebab bulan puasa, dan mentua pula berniaga, jadi siang siang dipenuhi oleh aktiviti membuat kuih ;). lepat pisang, kuih koci, buah melaka, lopes pulut, lopes ubi, tapi expert membungkus saje. bahan-bahan memang tak tahu apa yang mil letak. rasa macam tiba-tiba teringin nak jual buah melaka bukak payung dan pasang meja depan rumah tepi jalan ni bagi menjana pendapatan berganda. bajet diri ini dah ada pengalaman 4 hari, terus nak start business bulan puasa :).

kerja mengecat pun aku buat juga.

babysit pun aku juga. anak buah si naufal nakal tu tak habis-habis nak mengendeng dengan aku. haish.

pendek kata, aku jadi menantu kesayangan balik ni. banyak membantu ibu dan bapa mentua. jadi, sila jadi macam aku. hehe..

and that were the reasons of the mails that i didnt reply, short smses (selalu panjang berjela kot), called that i didnt pick up and no update in this blog. tapi still boleh access internet tapi hanya sekali lalu saje sebab kerahan tenaga. anyway, perlu menabur bakti sebab first day raya this year di kampung sungai petani! *big smile*.

selamat shopping for raya everyone!

No comments:

Post a Comment