Wednesday, July 27, 2011

sesetangah 'benda' yang aku kepingin.

i want a bookshelf! kalau lihat rumah di luar negara, mesti ada bookshelf di bahagian ruang tamu. rasa berilmu, rasa bahagia, rasa gembira, rasa seperti ada perpustakaan dalam rumah :). ada pulak pokok hiasan warna hijau yang sangat calming itu. 

oh ada microscope! (pics from marthastewart.com)

so i want a bookshelf..tanpa sebab. buku pun kena beli banyak lepas ni. atau ada orang nak bagi?

and another thing that i want is this....

herb garden.
yup! my own herb garden! like martha stewart's garden. kalau nak masak, petik je kat belakang rumah, depan rumah atau di tingkap dapur.

hanging nicely at my balcony :) (pics from marthastewart.com)
or plant them in cute pots. (pic from marthastewart.com)
jadi tak payah pening kalau daun kesum atau daun kari tak ada dalam simpanan. takkan nak pergi beli semata-mata kan? 

jadi sebab sekarang duit tak berapa nak ada - note: sebab nak raya. perlu layan nafsu beli baju raya. - jadi mungkin bye untuk book shelf but hello to my herb garden! mungkin boleh direalisasikan sebab modal murah je. *wink. 

5 comments:

  1. herb garden tu memang cool. kalau ko ade kat rumah ko, tiap2 minggu aku datang tumpang petik daun kesom, daun kari, daun ketumbar bagai.... aku rase this one ko memang bleh buat. bookshelf tu, nanti aku teman ko window shopping di ikea~

    ReplyDelete
  2. bookshelf dia ikea murah ajue! aku ni kalau ada rumah besar, aku nak letak bookshelf besar tinggi sampai ceiling heeee... yes, best herb garden... mcm jamie oliver punye herb garden tu... kan kan kan? kat msia susah, sbb panas, mcm mak aku punya herb garden, if x kena makan semut, layu sbb panas sgt/ org curik. bole x?

    ReplyDelete
  3. ina: kalau ko dekat rumah aku, aku mintak duit 20 sen untuk sehelai daun kesum. sehelai tahu? kekekeke...book shelf aku dah aim. tapi fikir-fikir balik nanti rumah aku sempit macam mana nak main bola keranjang...

    dina: ada ornag curi mencuri herba? ooh itu biasa, sebab kat asrama dulu, nak buat nasi lemak curi pandan rumah felo. harap dihalalkan.. :P by the way aku ada jumpa satu blog ni dia tanam semua benda dari oregano sampai lah thyme ke hapa tah. hidup riang tanpa sempadan je! jealous!

    ReplyDelete
  4. kalau setakat main basketball kat wii tu ko nak letak 34 bijik bookshelf pon boleh ju-are oi~ cepat2 bile nak gi ikea ni? gi tengok bookshelf, bleh letak dlm home office ko tu~

    ReplyDelete
  5. ina, homeoffice aku ada bookshelf dahtapi hanya dua tingkat, penuh dengan buku merepek dan fail kosong.. :P

    ReplyDelete