Monday, July 18, 2011

albus severus potter


inilah sebabnya aku tidak berapa gemar untuk menonton 'movies' kegemaran di waktu malam sebab utama, aku tak sempat nak digest cerita tu, ended up totally forgot half of the story. dan rasa macam eh ada aku tengok cerita ni ke? sebab dah tidur tak sempat cerita banyak betapa best movie tersebut.

same goes to harry potter and the deathly hallows.

sebab aku lupa jalan cerita jadi akan tunggu dvd full edition of harry potter jadi harus kumpul duit untuk beli satu. sebab mereka ooh sangat comel masa first movie sampai sekarang emma watson sangat cantik. yang pasti harry potter yang last ini memang best even ada yang kata mengecewakan lah, tak best lah, tak mengancam macam yang dulu. seriously, aku di tempat duduk menyelami setiap scene dan hampir menangis lihat kisah di sebalik muka bengis severus snape. dan hampir nangis juga lihat hogwarts hampir musnah dan hampir nangis bila fred mati. oh noooo....!

so it was worth it. siapa kata tak best tu kebanyakannya dah baca the whole saga. tapi kalau baca buku, memang akan terasa cerita tu tak best. come on, aku cukup kagum dengan imiginasi jk rowling, tapi jangan lupa kagum juga dengan pembuat filem nya sebab untuk menukarkan cerita dari buku ke keadaan sebenar (in movies) it's hard especially in harry potter di mana mereka kena fikir nak bina istana hogwarts macam mana, nak cast the spell to protect the whole hogwarts macam mana, nak buat keadaan sinki terbuka macam mana (in chamber of secrets) and so on. it needs more imigination. jadi kalau cerita tak sama dengan buku, its okay, bukan semua boleh direalisasikan. dan aku rasa penyampaian itu sudah cukup baik.

masa cerita habis, nak nangis juga sebab 'oh harry potter dah habis. lepas ni dah tak ada harry potter dah..oh sedihnya....' Gosh, aku memang sedih.

these are good stories, good imagination, good start and good ending...

ps: aku memang 'ngembeng'..

4 comments:

  1. Ajue, kalau kita tulis buku utk kanak2 cane? hehe ala2 harry potter? ok x? ehhe

    ReplyDelete
  2. huh! kita boleh lawan jk rowling ke dina? jauh perjalanan tu. :P

    ReplyDelete
  3. arrgghhhh, spoiler!! aku belum tengok lagi~ sape nak bawak aku ni? :P

    ReplyDelete
  4. spoiler tak aku??kehkehkeh..spoil tak spoil u should watch it lah. best gile!

    ReplyDelete