Saturday, June 4, 2011

a simple ceremony

sebentar tadi, aku pergi kenduri jiran aku with my beloved husband. azmi ada kerja jadi pergi lambat sikit around 3 lebih macam tu. suasana aman tenteram. majlis sangat simple.

kalau difikirkan balik, itulah walimah yang sebenar. tiada pelamin, tiada kompang, tiada lagu selamat pengantin baru.

tiada karaoke!

semua sederhana. pengantin cukup manis dengan sepasang persalinan putih.

bukankah itu walimah yang sebenar? tiada pembaziran berlaku, hati ikhlas untuk menjamu tetamu. tetamu nak bersembang pun senang tiada sebarang pencemaran bunyi. tiada tunjuk menunjuk pengantin. pengantin juga tenang melayan tetamu. oh ya, jiran pun tak terganggu dek penyanyi karaoke yang tak kenal erti hormat laungan azan.

sangat tenang.

bawa balik mathurat dan kuih kapal terbang yang tak lemau.

should be a dream wedding for anyone huh?

No comments:

Post a Comment