Saturday, June 18, 2011

out again..

my husband is working now. yes beliau dalam gov sector and still need to work on weekends. sedih betul. dah la last week tak ada kat rumah sebab out station..lagi teruk lepas kahwin dari sebelum kahwin dulu. at least sebelum kahwin tak terasa sangat weekends dia pergi merayau..

tak aci orang lain kerja gov sector lepak gile tidor kat rumah sampai tengahari bila weekends. tak aci tangga gaji sama tapi orang lain kerja separuh mati sabtu ahad kena kerja tanpa cuti orang lain pulak goyang kaki pergi melancong. tak aci bila tangga gaji sama, workload tak sama.

talk about being tired of living alone...

kalau sunyi nanti call mak, mak datang. nasib baik mak tinggal dekat. kalau tak lagi bosan menghadap laptop and tv. dah lah movie channel kena potong. nak jimat belanja. kalau ada laman belakang rumah boleh tebas-tebas rumput ke, tanam cili ke.. bila tak ada terpaksa berpindah pada farmville..tanam terung di alam maya je.

anyway, nak keluar, duit tak ada ni..kena menyimpan sekarang. masa depan kan ala-ala gelap ni...

sedih..

No comments:

Post a Comment