Sunday, May 22, 2011

things to smile on

i still keep 'buku biodata' masa spm dulu. it's not really a buku biodata lah, its like moments that we wrote so that we can remember each other. adalah alamat and no telefon untuk contact. but i dont know if these contact still exist. tapi aku sure sangat few contacts masih sama sebab pernah pergi beraye and kenduri kahwin dorang few years back..

it makes me laugh. aku pulak jenis pelupa. eh bila masa pulak aku ada kawan nama belle? hahah tipulah aku lupa baru je jumpa masa kenduri mizah - 2 tahun dulu? (belle was my first friend back in kelantan dulu).

i have moments with them. both my schools. during my spm years, mizah and i bought this one log book yang ada cover warna-warni berkulit tebal. percayalah, buku aku ngan dia je paling besar. and two of a kind (sebab ada 2). and they free to jot anything they like.

this is what mizah wrote to me (honestly, aku tak ingat sepatah pun apa yang aku tulis kat dia):

  • Kenal dengan sekor minah key ell yang satu kepala (ko arh tuh)
  • blecksyeitym (berapa bulan je)
  • balik beloved hometown sesame (2 kali je)
  • wahahaha...jadi smooth criminal! gempaq! pecah masuk bilik tv!
  • eh, yer saye aida hirdayati cikgu! (rayau-rayau pertama, beli kaset, present, plan dengan helikopter, apel)
  • lepas tuition/mission! not about JIM..about..yer know..that kinda cute guy..
  • 040701- bawah meja cikgu wang!
  • insya-Allah mase amek result spm, 9A1!

bila ingat balik, blecksyeitym is kumpulan kongsi gelap. and balik hometown, aku ajak dia naik bas yang berperjalanan 9 jam tu (kelantan -kl kann). minah ni selalu naik kapal terbang je. lepas tu marah aku sebab aku selalu tido je dalam bas..:P. pecah masuk bilik tv sebab semata-mata nak tngok MTV. dah siapa suruh kunci bilik tv waktu cuti! ape lagi, kopak tingkap..kes hirdayati, sebab time tuition kat mara (dekat sogo tu) dapat kelas lain dengan mizah. lepas tu pakat tukar kelas dengan sorang budak nama hirdayati. bila cikgu panggil nama untuk cek kedatangan aku buat bodoh je. aku lupa aku jadi hirdayati masa tu. helikopter  is a girl's name kat tempat tuition - nama sebenar is heli. apel adalah sebutan mamat bangla masa amek order air apple. and mission with that kinda cute guy tu, dia dah kahwin pun dengan guy tu sekarang. and JIM is jejaka idaman malaya. 040701 was my bufdae, pakat dengan dia escape perhimpunan. sebab pengawas ronda kelas, jadi terpaksa menyorok bawah meja cikgu. 

and result spm, both of us tak dapat 9A pun. but she manage to become a pharmacist rite now. proud of you girl!

well.. memories..

oh budak bawah umur yang baca ni, jangan tiru akak ni. nanti susah dapat kerje..kekekekeke.... :P oh yeah, dulu nakal ye, sekarang baik :)

No comments:

Post a Comment