Thursday, April 14, 2011

hari-hari lalu

hari-hari lalu tepi hutan bangi. ala, jalan bengkang bengkok yang i kata kalau traktor kat depan confirm kena tunggu sampai hujung jalan baru boleh potong tu..alaa yang tuu...

ok dah. jadi hari-hari lalu situ, lalu bangi lama, lalu pinggir sungai ecewah macam berada di kampung aman dan damai.

kalau dari rumah ke tempat kerja mesti jumpa kambing, jumpa lembu, jumpa kerbau, jumpa kuda! jadi kena slow sebab lembu melintas jalan, kambing melintas jalan, kerbau melintas jalan, kuda tak lintas jalan. dia baik-baik je makan rumput kat tepi tu.

lepas tu dekat hutan bangi tu, walaupun kena slow tapi aku laju jugak. laju tak laju sangat lah. tapi kalau bukak tingkap lepas tu tutup radio sambil  kereta menyelusuri tepi hutan bangi tu rasa best sangat sebab dapat dengar bunyi cengkerik. dapat hidu bau hutan (kalau tak ada traktor kat depan) dapat tengok monyet kat tiang elektrik. dapat tengok hutan yang hijau dan damai. best betul.

memang rasa best sangat kalau bawak kereta pergi balik kerja ikut jalan hutan bangi. tak terasa bengkang bengkoknya. tapi kalau ada kereta L kat depan, traktor, jengkaut tu tak bestlah sebab slow sangat. tak rasa thrill bawak kereta bengkang bengkok sambil drift sambil menikmati keindahan hutan kan..

dah ni memang entry random... ")

No comments:

Post a Comment