Monday, April 18, 2011

hal nikah dan kahwin

hal nikah dan kahwin hal besar. jadi haruslah mintak persetujuan ibu dan bapa dulu, jangan membelakangi mereka, bincang dengan elok jika mereka tak suka, ambil hati mereka supaya terbuka hati mereka untuk suka, dan selepas tu, nak kahwin, kahwinlah..

kan?

2 comments:

  1. dulu, kalau mak fussy sgt pasal jodoh anak, aku slalu berpendapat "sape yang nak kahwin ni, mak ke anak?biarlah anak nak kahwin ngan sape pun asal die bahagia". tapi bila skarang dah menyaksikan betapa restu mak tu penting (sgt penting okay~) maka aku tukar pendapatan aku... yup, anak mesti menyeru org yang nak dikahwin supaya cuba sedaya upaya mengambil hati kedua orang tua baik belah laki, baik belah perempuan. biarlah talam dua muka sekali pun asalkan sejuk mata mak bapak memandang jodoh anak mereka...

    wah, dah cam ceramah motivasi ni~ :P

    ReplyDelete
  2. setuju dengan azrina! lagipun nanti-nanti pun mesti nak menjenguk mak bapak jugak. kalau betullah taknak setuju pun, at least berusaha ambil hati sampai restu! jangan buat ibu ayah susah hati kan..?

    aku setuju giler lah dengan ko, ina...!

    ReplyDelete