Tuesday, March 22, 2011

pengalaman indah melihat show house

yours truly tak pernah pergi show house. panggil lah aku jakun ke, eh kuno nye show house pun tak pernah pergi. yelah, yelah aku kesian.. ni nak menunjuk-nunjuklah ni pergi show house. show house berempat di semenyih. tidaklah jauh sangat dari rumah kami, jadi apa salahnya nak berangan-angan jadi keluarga bahagia yang memiliki rumah besar dan hiasan dalaman yang cantik! oh bestnya! ada sesiapa nak sponsor tak huh?

ruang tamu idaman

dapur idaman
 dapur idaman macam ni baru semangat sikit nak masak. terhiris jari dengan pisau pun boleh menyanyi dengan riangnya. ada fume hood jadi tak payah sembur febreeze lepas masak.. heaven!

ruang makan idaman
 meja macam ni berat. nak tolak pun tak mampu sebab haruslah mahal kan. meja rumah i sekarang tolak dengan jari pun boleh. ringan macam kapas..jadi tak boleh dibandingkan di situ. i nak juraian-juraian kasih kat tengah meja makan tu, nampak lebih lip lap lip lap. boleh berlagak dengan datin sebelah rumah. eleh, datin sebelah rumah tak pakai kristal lah akak, pakai emas bertatahkan berlian lagi..

kurang hajar, siapa curi tv aku?
 i suka idea hiasan macam ni. simple and suweeeet aje. nampak bersih. lepas tu mula membebel pada suami bila baring terus atas sofa warna putih habis tercalit tapak kaki hitam dari luar rumah. haish, nak marah ni nak marah ni. by the way, tv i mana?????

isteri dan suami
 isteri nampak bahagia di dalam rumah besar dan cantik begini. si suami pulak mula berfikir - mana aku nak cekau duit bayar hutang rumah ni?
almari idaman
 kalau macam ni kemho 24 jam sehari pun takpe. nak tunjuk dress of day pun boleh, wallet i yang cantik pun boleh, tudung panjang berjaluran emas ke..semua boleh sebab boleh tangkap gambar sendiri melalui cermin dari almari yang besar itu!

bilik anak bujang idaman
 kalau i ada anak bujang nanti, boleh campak kat sini. tapi i tak benarkan anak bojang i tu tampal gambar porno kat dinding. NO! eh gambar botol arak boleh pulak? ok, nanti kita tukar gambar lain...

bilik pengantin idaman
oklah, i like the background wallpaper. cantik je. tapi bantl tukar kaler purple yang i suke tu. eh hijau pun okay ape? tapi hijau is more to honeymoonish lah. oh, bukan kita dalam fasa honeymoon kah? oklah, let's stick to green je...

so, setakat itu sahaja angan-angan aku. semoga menjadi kenyataan boleh tak? heee...

29 comments:

  1. ajue..umah semenyih 2 kan..mmg cantik gle design die..hahahaha..skrg dorg da open phase br..jom berjiran..

    ReplyDelete
  2. haha, tulaaaa...cantik sangat design die, macam ala-ala jatuh cinta jugaklah, jatuh tangga pun ado jugak sebab harga macam agak cantik jugak...

    hehehehe...

    ReplyDelete
  3. kalo phase awal2 aritu y beli bln dec price ok ag..phase br ni naek kalo xsilap dkt 10k..hahahaha

    ReplyDelete
  4. eh eh ajue. kat taman pelangi semenyih ke? wah wah bleh berjiran lepas ni ...hehe..

    ReplyDelete
  5. weh, ko kat situ jugak ke faeza? taklah, hanya melihat persekitaran dulu, masih survey survey! *wink*..

    nanti kalau betul kita berjiran, aku ketuk rumah ko pinjam humairah boleh? :P

    ReplyDelete
  6. umah mak aku kat bandar tasik kesuma. sblah je...

    bleh2...ko tak payah ketuk umah aku. aku sendiri dtg hantar ek kat ko. tlg jg baby.

    ReplyDelete
  7. dah beli umah kat TPS2 ker?

    bleh berjiran la kita nanti ekk..

    cuba gi kat sini

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002163564286

    tq

    ReplyDelete
  8. valium generic price of 5mg valium - valium or antidepressant

    ReplyDelete
  9. buy xanax online xanax dosage to get high - xanax side effects teeth

    ReplyDelete
  10. xanax 1mg generic xanax india - generic xanax pictures mg

    ReplyDelete
  11. valium anxiety buy cheap valium online uk - what is the medication valium used for

    ReplyDelete
  12. buy diazepam diazepam 2mg tablets nhs - diazepam 10mg usa

    ReplyDelete
  13. buy diazepam diazepam lorazepam conversion - where to buy diazepam online usa

    ReplyDelete
  14. buy zolpidem online ambien side effects long term - zolpidem 5mg tablets

    ReplyDelete
  15. buy xanax online xanax drug effects - can xanax and alcohol be mixed

    ReplyDelete
  16. diazepam 5mg side effects taking diazepam long term - 7 mg diazepam

    ReplyDelete
  17. diazepam 5mg buy diazepam 2mg no prescription - diazepam drug side effects

    ReplyDelete
  18. diazepam no prescription order diazepam online canada - buy diazepam pakistan

    ReplyDelete
  19. ativan online pharmacy ativan prescribing information - ativan get u high

    ReplyDelete
  20. ambien order online no prescription buy ambien online overnight delivery no prescription - what is ambien walrus

    ReplyDelete
  21. buy soma generic brand for soma - buy somatropin south africa

    ReplyDelete
  22. ambien online without rx ambien cr generic release - ambience mall gurgaon tuesday closed

    ReplyDelete
  23. soma pain soma medication opiate - somanabolic muscle maximizer ingredients

    ReplyDelete
  24. soma for sale where can i buy soma online - buy soma

    ReplyDelete
  25. buy soma online buy soma online - carisoprodol image

    ReplyDelete
  26. cheap zolpidem ambien side effects weight loss - ambien cr sales

    ReplyDelete
  27. ambien 10 mg ambien 10 mg dose - information on ambien medication

    ReplyDelete
  28. order valium no prescription cost of valium without insurance - half life valium metabolites

    ReplyDelete
  29. discount valium valium for sale london - valium dosage pre-op

    ReplyDelete