Wednesday, March 30, 2011

home suweeeeeeet home

i am on leave rite now. kereta rosak. bateri takdak. so this morning it sounded "kek kek kek.." got experience on that when my colleague got the same problem couple of months ago. 

so here i am. nothing to do. no where to go. kereta kecil warna putih ku rosak. first time. in two and a half years. doesn't matter honey, i'll fix you after mr hubby balik okay!

and this is my first time doing nothing while on leave. should save this off day for our 'don't-know-when-vacation'. tapi takpelah. bukan senang nak duduk rumah saje-saje. duduk office saje-saje dah banyak kali dah.. hehe

so i got bored, i snapped some pictures of my own home. untuk masa depan, so that i wont forget how sweet my home is, in the future. rumah aku kecil saje. barang sikit saje. just basic things. so here goes:

my favorite spot 
my mom gave me this mirror. beliau beli kat ikea. sebab semua orang beli letak dalam bakul, jadi beliau teruja nak beli jugak sebab harga jatuh sampai 59.90 or 49.90 entah tak ingat pulak. sebab rumah mak dah ada cermin konon nak tipu rumah besar, jadi letak sini. bajet nak nampak rumah besar. just love it tak kisahlah nampak rumah besar ke kecik ke sederhana ke..


lepak area
our lepak area aka bersantai baring-baring tanpa sebarang kerisauan. well i like this spot too. selalu lepak sini untuk bermain permainan video (ceh skema padahal nama timang-timangan adalah video game). yes, aku suka main game, so what? laki aku lagi suka main game. cis..

living area
this is our so called living room. quite kecil sebab bukan guna sangat pun. i live in a townhouse. so that lubang tepi kerusi tu mengarah turun ke pintu depan. still don't get it? takpelah.. nanti-nanti fahamlah tu macam mana rupa bentuk townhouse sewaan kami ini.. by the way, carpet adalah tempat guling-guling yang best sambil tengok tv. kalau nak baring secara hebat, sofa bunga yang mak bagi tu memang seronok dihenyak. dah jadi port tido. kerusi hitam sangat tak selesa untuk lepak. tapi itulah fungsi utama, biar terjamin fungsinya sebagai kerusi tetamu duduk. bukan suami baring.. :P

dapur kecil kami
dapur kecil kami cukuplah untuk aku masak mi goreng untuk 2 orang. setakat ni pernah cubalah masuk 3 orang time mak mentua datang dulu. pergh, penuh dan sendat. tapi takpe. saya suka. senang nak kemas. 

jadi itulah dia. our home sweet home kami. kira show house lah juga. tapi show house murah. bahaha. nak beli barang tambahan seperti juraian kasih macam kat show house sebelum ni tak mampu. cuma target sekarang nak cari kayu (nak cari kayu...nak cari kayu..) dan kain kanvas untuk buat frame gambar dan lekat di dinding ruang makan dan bilik tidur. entah bila nak jumpa entah. 

itu saje. babai. :)

No comments:

Post a Comment