Monday, March 28, 2011

convo

last weekend semangat turun johor. goda encik azmi balik batu pahat then sabtu boleh pergi konvo oli dan berfoya-foya. pergi ambil thesis dari arbainah juga. congrates oli! nanti boleh mintak naik tangga gaji okeh!

me oli kamini
konvo di dewan sultan iskandar. waaaaaaah, bestnye, tak pernah masuk. pernah tangkap gambar di tempat yang sama 13 tahun dulu. wah lama tu!


kamini me oli ina
sedia, snap! weh arbainah pandang kamera lah woi...sebab oli suka-suka lurve-lurve bunga matahari sangat cantik, semua bagi bunga matahari. bahagianya menjadi cik oli..sebagai hadiah tambahan, aku nyanyi kat sini lagu kegemaran..

bunga matahari sangat cantik, 
kembang di waktu pagi,
daunnya hijau, bunganya kuning,
memikat kumbang lalu...


feast
sambutan berlarutan di pizza hut jusco taman u. rindu sangat tau jusco ni. why do we never know what we got till its gone - bila jusco tak wujud kat bangi, mula rindu gila jusco taman u. memoir sungguh...

pizza
sedap tau pizza ni. upacara makan-makan kan penting kalau menyambut hari konvo. masa ni, di kawasan taman u depan jusco yang sesak tu terdapat beberapa orang polis mencari rezeki dengan menyaman pihak-pihak tertentu yang parking tak tentu hala di persekitaran. ish encik polis ni kesian mereka, mereka baru lepas tengok anak konvo tahu? sila kasi peluang mereka halang jalan! :P

bunga matahari
untuk menambahkan ke'sentimetal-value'an hadiah yours truly sanggup beli dan buat sendiri bouquet ini. harap bila sampai rumah tak layu sebab i lupa letak kapas basah kat kaki bunga. plus, takkan nak beli pasu kot nanti susah nak bawak? ini bunga special made. takkan ada jual kat tapak pesta konvo atau sekita DSI..


troops
sesi bergambar juga tidak lupa di sini, demi meninggalkan kenangan manis yang tak mungkin dapat dilupakan. jurukamera juga sibuk bergambar. helmi, nanti aku tuntut gambar yang selebihnya..


gambar kegemaran
demi melengkapkan lagi sesi penggambaran, kami diminta untuk buat gaya bebas di tepi tasik yang ada tuntung mengharapkan kami beri makan. di bahagian lain terdapat sekumpulan remaja sedang menjalankan aktiviti usrah. ayat mereka pasti begini "remaja, jangan contohi mereka semua. mereka semua itu gila!"

berlagak dengan mortar board
mortar board kali ini berbeza sikit dari mortar board yang biasa. sila lihat ada detailings bercorak di hujungnya. menunjukkan betapa tingginya taraf mortar board ini berbanding dengan mortar board biasa. oklah, seterusnya nanti boleh berlagak pakai baret pula....
kesimpulannya, aku rindu sama kamu semua! seronok dapat berjhemba dengan kamu-kamu semua walaupun hanya di tepi tasik dan sekitar taman u sahaje.. :P

6 comments:

  1. uwaa..rindunya utmm!!

    rindu tasik, rindu jusco jgk,rindu tmn u..ooh ooh and mee rebus tulang, plus seafood kat stulang..nyums!

    haha tetibe nyebok =P

    ReplyDelete
  2. itulaaaaa, lin..rindu sangat semua tu..tak sempat nak merayau banyak tempat sebab sekejap je..hehe

    ReplyDelete
  3. eh eh chop, zura dulu course apa? i science comp (tipikal la kan sbb tu fakulti paling kaya aweks hehe), duk kt ktc..bila ingat2 blk muka cam familiar jgk, agaknya budak utm ni mmg ada cop mohor utm kt dahi kut hehe...

    ReplyDelete
  4. kat fkkksa. kalau terserempak pun mungkin selalu jumpa kat meranti. kolej pindah randah jgak lah.. kolej 9, lepas tu ktf..hehe.. itulah..mungkin dah ada cop mohor kat dahi kot..:P

    ReplyDelete
  5. oho ye ke...jgn xtau hubby i pun utm juge hehe..nasib baik fakulti lain kalau x mmg x berkembang =P

    ReplyDelete
  6. husband saya pun utm jugak! hahaha...habislah, memang budak utm tak berkembang... ;P

    ReplyDelete