Tuesday, February 8, 2011

fenomena leggings...

aku seorang observant. jadi aku suka tengok orang dan menilai. aku juga seorang yang judgmental. judge and mental. and ada satu fenomena yang aku rasa okay, it is the 'in' thing now. but not all the 'in' thing boleh pakai..

as for example - the leggings...

i know that people mentioning this quite a long time already. i googled and bumped into several blogs talking about this. even dalam facebook pun dah ada kot poster 'hentikan kelucahan ini - bla bla bla...' but i think, it is not about kelucahan or what not. kalau kelucahan - even non-muslim pakai legging pun kira kelucahan ke? quite tak adil kan?


even the non-hijabees have their own rule on wearing their leggings. pics from whowhatwear.

leggings are okay. for those who are not wearing tudung, hijab - looks cute on them. wear it with long loose t-shirt, or cardigan, small belt, boho bag, pair of boots. but it is a very big NO NO for those who wear hijab!

aku tidak mahu kata pasal dosa pahala sini. tapi leggings dan hijab adalah sangat melampaui batas kot! sorry to say, aku macam tak boleh terimalah...aku sedih pulak lihat mereka terlalu mengikut trend sampai macam tu sekali. aku sakit mata, aku maam tak nak pandang dah - or aku pandang dengan mata tak berkelip, unappropriate i might say.

so hijab ladies, it is okay to wear any kind of 'things' - seluar berbulu, baju berambu, as long as tidak melampaui bataslah. aku still tulis perkara ni sebab aku nampak sendiri last week. maknanya, kempen tu tak tersebar sepenuhnya lah. tapi aku tulis sini pun mungkin tak kan mengubah apa-apa. but still aku nak cakap jugak....

please! no leggings with hijab, tudung, serkup kepala...if u want to wear leggings, tak payah pakai tudunglah, senang hati orang di sekitar. sangat mencemar matalah..

sekadar ekspressi diri...

No comments:

Post a Comment