Wednesday, February 16, 2011

aquaria klcc


first, gambar harus menarik perhatian.

hari sabtu yang lalu, kami telah didatangi oleh ibu dan bapa dan kakak dan abang ipar dan anak saudara dan adik azmi - singkatan; keluarga mertuaku. jadi ahad bawa mereka jalan-jalan di aquaria klcc sebab ada naufal si kecik berumur 2 tahun itu. expected result; naufal lompat-lompat sambil sebut: pish! pish!

aquaria is a very nice place, aku yang tua ini terhibur juga walau dah tua. entrance fee rm35, kalau pegang kad government, boleh discount rm28 per person. free of charge for kids below 3. masuk disambut dengan ikan piranha. piranha feeding time tak ingat pukul berapa, tapi kami sempat tengok memerang diberi makan. sangat comels okay!

kamera boleh bawak masuk, boleh juga tangkap gambar tapi tak boleh flash. jadi gambar tidak cantik. asyik goyang dan blur. ada tunnel yang sangat best when we can enjoy seeing all kind of fish swimming around us. there are sharks, TURTLE! - i love turtle - ikan pari bermuka orang, oh wait, kenapa aku tak nampak nemo? anyway, ikan sangat banyak! sangat puas hati. lebih puas hati berbanding underwaterworld langkawi kot :)

the famous big fish tank!

kalau nak tengok aquaria yang sebenar sila google saje.. :)

2 comments:

  1. okay, gambar ko yang first tu memang menang ah, tak bleh dinafikan lagi~

    best eh? aku nak gi gak ar lepas ni. tapi mahal gile kot? worth it ke weih untuk orang yang tak makan ikan cam aku ni? hehe.

    ReplyDelete
  2. haha, ko suka tak gambar first tuh? :P

    by the way, tak makan ikan tak pe, asal suka tengok ikan. aku rasa worth it jee..macam best gila expecially lalu bawah tunnel tu, macam banyak gila ikan!!!

    spent time lebih sikit untuk lihat semua ikan so that berbaloi-baloi!

    silalah pergi..:)

    ReplyDelete