Sunday, December 5, 2010

pakaian orang matang..

seronok tengok para remaja pakai apa yang disukai. aku juga suka tiru para remaja. lelaki pun suka tengok remaja berpakaian. tapi pernah dengar tak orang-orang tua amacam aku buat resolusi begini;

"after kahwin nak pakai baju kurung sepanjang zamanlah agar nampak seperti orang yang sudah berkahwin"

atau

"after kahwin hendak pakai tudung pemalas."

sometimes, kita akan letak benchmark untuk kita melakukan perubahan. terang lagi nyata adalah after kahwin, or after beranak, or after beranak 2, what ever. tapi selalunya perubahan yang kita nak buat tu suami kita tak suka pun kan...

aku kata kadang-kadang..

well resolusi kat atas tu sebenarnya aku pun macam nak buat jugak..heh..konon nak menggembirakan hati suami..

tapi bila aku fikir balik, mengapa, mengapa kita kena berubah diri untuk ke tahap seterusnya bila suami tak kata apa-apa pun kan? takde pulak suami suruh pakai baju kurung sepanjang zaman sebab dah tukar title. sendiri nak tukar. end up berperangai tua.

jadi stay the same. unless kalau suami bersuara.

stay the same means, buatlah perangai macam sebelum kahwin dulu. or berpesonaliti macam sebelum kahwin dulu. lagipun dia suka kita sebab keadaan kita yang sebelum kahwin tu kan..

nanti bila suami dah bersuara "tukarlah baju yang elok sikiitt..." then baru tukar okay?

hehe..

Katie Holmes in a White Shirt
motif sebenar: nak baju putih macam ni!


No comments:

Post a Comment