Sunday, September 19, 2010

new item on the block!

we've already rented a house. our house. the post-wedding house. the family house.

our home sweet home..

jadi dah start memenuhi rumah dengan apa yang termampu. makan wang jugak untuk memulakan kehidupan baru ni. kehidupan lepas kawin bukan senang. susah kot. kami perlu peti ais, mesin basuh, dapur gas, katil, tilam, almari baju, you name it, semua tak ada..

oh tak, we already have a tivo and a couch. couch ambil dari rumah abah sebab dia nak beli baru, jadi ada advantage di situ. thanks abah. oh we also have a tv cabinet too, yang murah saje..eh ada carpet juga. okaylah, at least we have something. at least, he has something to survive with sebab azmi yang akan duduk situ dalam sebulan ni.

sebab azmi dah beli carpet super cantik black and white, so azurah feels like she needs to follow the theme. so black and white it is. jadi aku pergi beli langsir super cantik jugak in black and white bagi menyedapkan pandangan mata. well, quite rabak jugak purse aku untuk fulfill keperluan rumah. oh well aku dah cakap tadi. hurmm..

and ini lah hasilnya.. tara!


oh lepas beli and fikir nak design macam mana, then baru tersedar aku macam pernah tengok design bunga raya tu. actually aku tahu design ni bersepah, but it can't be a coincidence?


tersama pulak. aku perasan pun after aku selongkar beg aku then eh, wait a minute, pergi tengok langsir kejap, sama pulak. this flowers come from my bag raya...


yelah, might be because this pattern dah bersepah di serata dunia. it's nice tho, looks like bunga raya kan?

so back to the house story, i like it so much, kalau boleh nak letak barang seminima mungkin supaya nampak luas dan nak letak bantal banyak so nampak cosy. heh, excited okay nak hias rumah 'kami'.

masih tak percaya dah nak kawin dalam masa sebulan lagi...

No comments:

Post a Comment