Monday, September 20, 2010

percubaan membuat hantaran sendiri..


i had a blast shopping with my mom today. well, this is our second trip to nilai 3, the first time was curtain hunting and browsing the wedding stuff. and this time, with just us two, there's no another round of browsing, the door gifts must be bought today. kalau tak, pening kepala sampai hari kahwin..or pening kepala sampai abah bising..

we managed to buy hantarans deco and the door gifts. legaaaa..jadi excited gila nak buat buat la la tu jugak. i just love doing this handmade things. terasa seperti sangat bahagia dan teruja! sampai tak sedar dah pukul 3 dah weh besok nak kerja. but i'm not that creative. sebab abah and mak tak puji cantik pun, well adalah puji sikit tu pun sebab aku paksa like;

"tengoklah ni cantik tak?"
"oklah tu..tambah bunga sikit"
"er, kalau tambah bunga crowded lah nanti.."
"ha, bolehlah tu.."
"kira ok lah kan? oang tak suke a crowded sangat..bla..bla..bla.."

well, mak dengan abah macam reda je, maybe sebab aku dah kata yang 'INI WEDDING SAYA JADI SUKA HATI SAYA NAK BUAT MACAM MANA PUN' ?

see? aku anak derhaka? but they know me, aku memang keras kepala...

so when i showed them this, konon-konon nak suruh vote untuk 'sengkuang' mana yang lebih cantik antara semua, semua vote-vote..sebab vote mereka semua tak sama dengan aku, jadi rasa tak puas hati. last-last kata tak kira, nak buat macam ini juga..jadi doorgift anda untuk wedding saya nanti adalah - hmm, rahsia.. :P

eh dah malam, mahu tidur, bye!

No comments:

Post a Comment