Saturday, August 21, 2010

lama sangat kan?


asyik post pendek pendek je..takde mood arh! tapi hari ni taknak bisng bising dah. tak nak arh ngarok ngarok macam orang tua nyanyuk. shit, aku memang orang tua nyanyuk..

beberapa weekend berlalu.weekend sebelum sebelum tu tak ingat buat ape. ye, aku paksa mak ikut aku pergi petaling street nak beli kasut satin cantik. tak jadi. the next weeekendnya aku pergi redang.

yes redang...

cantiknya......!

laut biru cantik serius tak boleh lupa arh!

macam biasa berjhemba di tepi laut..

makanan kami makan berbackgroundkan tepi laut....marvellous!

percayalah kitorang berlima je yang pergi! -ye semua perempuan-

annual trip macam ni memang sangat dinantikan. kalau nak pergi 2 hari 1 malam macam kami, satu kepala lebih kurang rm300++ berbaloilah sebab dapat calit tapak kaki kat pasir putih macam kapas. snorkeling pun best juge sebab sudah tengok karang laut ikan comel lebih kurang sama macam kat perhentian last year jadi hanging out bersama rakan sebaya macam ni memang sangat berharga. next trip apa weh? hah? mabul? oraet bebeh...! kalau tak ditakdirkan aku pregnant maka aku pergi ye! :P

orang tanya aku perhentian n redang mana best? personally aku cakap accomodation redang arh sebab macam private beach gitu. beach boy juga aku vote redang -nak juga :P and pantai juga redang sebab pantai redang tak ada karang mati macam dekat perhentian. jadi air laut redang memang cetek pasir pulak putih mulus tanpa sebarang kesan degil. hehe. tapi bab snorkeling perhentian menang sebab kitorang dapat private boat. kat redang kena naik dengan kumpulan lain. keselamatan bot kat redang pun tak berapa okay. bila-bila kau boleh jatuh laut tambah pulak macam aku yang buta renang ni memang jantung nak tercabut keluar.

papehal redang menang kot.

ikut tempat penginapan jugeee...

kalau nak ikutkan banyak jugaklah pros and cons yang kitorang dapat. describe banyak kang tak habis lapan kajang blog..eh..

enoughlah pasal redang.

itu cerita 2 minggu lepas. serius sampai sekarang masih rindu...

minggu lepas ada iftar. seronok jugak sebab datang balik sekolah kasi lepas rindu yang tak berapa nak rindu. jumpa balik azmilia, aza, ina yang pergi redang hari tu. berbuka dan berjhemba macam biasa. kesimpulannya tiap-tiap minggu kena ada hari bersama rakan-rakan. baru rasa diri ni ada member. baru rasa diri ini ada seseorang untuk kita lie on atau orang lie on kat kita. setakat boyfriend atau suami, serius tak cukup kan? tolongla percaya..haha..

ramai tapi tak seramai tahun lepas

oklah setakat ini sahaje. nanti update lagi post panjang panjang.

bai!

all pics credit to azza's and aisya's facebook.



No comments:

Post a Comment