Saturday, June 12, 2010

sneak peek of another wedding reception

eh, sekarang kan musim kahwin, jadi sesuailah nak post perihal kahwin. aku pulak sudah mahu kahwin maka harus dan wajib untuk melihat sendiri idea-idea bernas di kenduri kahwin rakan-rakan. jadi, ini gambar adalah dari phone sendiri last week punye wedding rose yang bertemakan warna purple;

pelamin yang terhias indah

bunga pahar tinggi yang cantik sangat

another bunga pahar yang cantik sangat.
centrepiece. tengok tu semua purple lah! jelessssnyeeee...
well, yours truly ni bukan engineer atau bergaji Q48 heh, jadi memang majlis aku hanya berbajet ciput saje. ciput ciput pun cukup cukup jugak ni. jadi nak buat majlis macam Puan Rose ni macam tak mampulah kan..hii..bak kata kak su, buat sekadar termampu..tapi kalau tengok majlis orang lain cantik macam heaven mesti hati ada meronta-ronta nak majlis cantik dan gah juga kan. oh marilah berpijak di bumi yang nyata.
kemudian, minggu ini yours truly berpakat dengan farah untuk pergi kenduri rumah yuyu pulak. sebab selalu panggil yuyu, aku tak ingat nama sebenarnya apakah. wait, nama sebenar beliau adalah, hmm ooh nurul ain ye..heh. she's one of my friends back in secondary school kat kelantan dulu..
penceria majlis. amirul zhafran - anak mama farah. comel saaaangaaaat!
the canopies..
the doorgifts.
a very nice centrepiece
what i really like about her wedding is the colour. theme colour adalah putih dan nampak sangat SUCHI! no pelamin, but i can see the house was decorated beautifully dengan lantern dan bunga (kami tak masuk rumah pun). dekat meja lain, ada fresh flowers centrepiece. jadi farah kata kenapa kita tak pilih meja yang ada fresh flowers tu? haha, sebab first, kami mementingkan kipas yang menderu, then second, kami tak sedar pun yang meja lain ada fresh flowers. never mind, farah managed to pluck one of the white roses. the weather pun baik. baru lepas hujan renyai-renyai jadi redup je. aman damai, dengan love songs yang mendodoi jiwa. it was very calming sebab kami pun datang dah pukul 3 macam tu. aku and farah boleh chit chat lama sikit sebab dah tak ramai orang. pengantin berdiri depan arch bunga dekat pintu masuk khemah so everybody manage to see and talk to pengantin. and doorgift pun nampak suci jugak. and inside my doorgift ada kotak bunga cantik macam dekat teddy tales tu.
so itu sahaja lah. actually depends lah pada b2b tu sebenarnya nak hari perkahwinan mereka bagaimanakah rupanya. ia bergantung juga pada bajet. kalau bajet adalah sikit, cukuplah untuk kita buat sekadar yang termampu. kalau bajet kita besar, boleh lah buat macam kawan-kawan i ni. yang penting, majlis berjalan lancar dan semua orang happy kan...!
adios amigos.. happy watching world cup!

2 comments:

  1. Nice weddings and nice photos. I sendiri pun kalau pegi weddings mesti ambik gambar especially kalau keadaan mengizinkan, akan cuba capture 'moments' shots :)

    I spent about RM10k [minus hantaran]je for my wedding. Jgn overspend. Kalau ader duit lebih pun baik save cause nowadays belanja sara hidup tinggi. Think about stuff after the wedding. Better be prepared. Just my opinion :).

    ReplyDelete
  2. thanks syed! its a very nice opinion indeed...and true too!

    ReplyDelete