Thursday, May 13, 2010

life is not as good as we thought



sometimes when people watch and see other people, so happy with her job, so happy with her husband, happily married and will be getting a baby soon, and her life is soo, soo perfect, you don't know that deep down inside, there is a hurricane, there is lightning and raining going on inside.

jangan ingat dia bahagia sepenuhnya.

mungkin pada masa depan akan timbul masalah. mungkin pada masa sekarang, mereka sedang cuba untuk menyelesaikan hutang keliling pinggang, mungkin sedang struggle untuk mencari duit lebih, mungkin ada masalah jiwa?

mugnkin juga nampak tenang happy dan gembira, lucky..tapi mungkin juga dalam masa yang sama, dia tak tegur mak dia dalh nak dekat sebulan dan mungkin semalam bergaduh besar dengan suami. mungkin dua hari lepas kena marah dengan bos, kerja tak menjadi, terasa seperti bodoh sepanjang hayat, sentiasa ada rasa left out dan rendah diri..

bukan salah dia pun..

mungkin ada la salah dia sikit tapi nak buat macam mana kan..

itulah kehidupan..

macam burung ni, dia mati mungkin sebab dia langgar dinding depan office aku? jadi aku and colleague pegi tanam dan sambil lalu pergi beli makanan kat koridor jalan, kami beritahu burung lain, kawan kau mati kat situ kuburnya (ewah konon macam snow white ke hapa?)..



anyway, a bit down today..

2 comments:

  1. memang betul ape yang ko ckp tu zura....life org nampak dah perfect dah, ade keje bagus, gaji besar, ade husband, ade anak, tp disebalik tu kite tak tau ape masalah yang sedang dihadapi..jiwa kacau beb..huhu..

    ReplyDelete
  2. oh fasha si mama baru..:)

    betul la kan..
    marilah kita samam sama doakan supaya hidup gembira sepanjang masaaa...:)

    ReplyDelete