Sunday, April 11, 2010

ooooohhhh!! i rindu youuuuu!!!

setiap kali nak update je, mereka datang.. setiap kali nak update je mereka datang..isk, biasa mereka ini datang selalu..huhuu..

tapi memang saje je, tempat kerja mane boleh update update ni. harus berkeyakinan dan berkarisma dengan pekerjaan tahu? ye, baiklah..

jadi di sini, tidak mahu banyak cerita, padahal macam banyak cerita mahu disampaikan tapi segan..ok, mari mulakan dengan perihal rumah...

rumah adalah okay. walaupun hari kedua pulang ke rumah, ada orang korek mangga pintu rumah kami sampai rosak, jadi aku dan housemate tidak dapat buka mangga dan berkelana sekejap di luar rumah. jadi minta hammer dari jiran tetanga, ketuk sendiri dengan kuasa perempuan dan tidak berjaya. kami bukan perempuan kuat T_T tapi kami dapat melepaskan geram jugaklah! terima kasih jiran sebab sudah berjaya menopak pintu grell rumah kami..besoknya, housemate minta orang tempat kerja untuk welding, jadi welding 2 telinga terus! boleh pasang 2 mangga. dengan dua mangga tersebut, lebih susah lah niat penjahat nak masuk rumah kami yang kosong itu (rumah bujang pun hegeh nak pecah masuk gile ke?) dan kami juga macam susah nak masuk jugak..rumah kami adalah okay..

sebab balik tiap tiap minggu, bawak barang sikit saje.. baju untuk seminggu, satu tempat gantung baju, satu tilam, satu meja kecik, satu cermin, satu rice cooker yang tak pernah guna lagi selama duduk rumah tu..jadi hari tu balik, bawaklah satu beg baju untuk dibasuh ke rumah. i bukan dasar pemalas ye, i hanyalah mempergunakan kemudahan rumah ibu dan bapa yang ada mesin basuh...

jadi i rasa agak bahagia juga sekarang. duit minyak juga tak sampai rm20 seminggu. tidak juga menghadapi jem yang hebat setiap pagi. tidur juga cukup kerana pergi lambat, balik pun awal..hari jumaat pun boleh balik dan makan tengahari sambil tengok tv.. masa encik tumang datang untuk keluar makan bersama dia kata tempat tu macam aman damai saje.. terus kate nanti lepas kawen duduk sini ye ye ye ye?? heh gatai noo..

ok, aku sudah habes idea jadi bai...

2 comments:

  1. dok area mana zura?

    ReplyDelete
  2. mulan! aku dok area bangi dekat sikit ngan tempat keje..

    ReplyDelete