Saturday, March 13, 2010

the tremendous amount of cars


start bekerja semalam. jadi berulang dari kepong, ke bangi....again, kepong ke bangi...i do not know why do i agree to mom of staying HERE instead of renting a house. because, alasan beliau adalah boleh jimat duit makan and duit sewa rumah..

and that was all WRONG!


it is so stupid - bila memikirkan yang aku boleh survive dalam keadaan kereta yang banyak GILA! i mean it is CRAZILY A LOT! pergi, no problem...one hour is quite reasonable. BALIK?? congested dari tol sungai besi, sampai area nak masuk kl and jalan istana towards duta, and of course, jalan kuching.. that means, i will face the congestion along the way!!!! boleh lemau aku camni..aku tak tau nak buat ape. takkan aku nak keluar dari kereta sambil lari balik rumah kot? aku rasa macam nak nangis semalam bila aku balik pukul 6.30, sampai rumah pukul 9 malam. aku lapar pulak tu..aku lupa bawak buku pulak tu..aku stress pulak tu sebab jalan jam..


sakit perut aku bila fikir pasal jam yang melamau di kl, padahal kehidupan aku macam takde kena mengena dengan kl pun. rumah kepong, kerja bangi. jadi, adakah langkah lain yang boleh membuatkan aku tidak bersemuka dengan jam yang maha teruk ini?


satu:


mengkonsider perjalanan balik ke rumah pukul 10.00 malam. confirm tidak jam dah!


dua:


mengkonsider ikut jalan alternatif seperti dari bangi mungkin jalan sekitar selangor, mungkin consider masuk negeri sembilan atau pahang sikit untuk sampai area kepong..tak lalu kl..jalan pun smooth, sampai tetap pukul 9 jugak, minyak banyak digunakan..


tiga:


berpindah ke area yang berdekatan deperti di bandar baru bangi, atau bandar baru bangi (haha tempat lain aku taknak) supaya aku tak payah pening untuk menghadapi jalan yang mempunyai banyak kereta..perjalanan sepuluh minit, minyak makan skit, tak payah bayar tol..duit minyak dan duit tol, jika dikumpul boleh buat makan secret recipee hari hari..


~


jadi sebab aku pintar dan bijak, maka pilih nombor 3. so, before this job hunting on the go, terus tukar status ym, house hunting on the go. nak cari rumah or bilik sewa bukan senang pun. kalau dapat housemate baik maka bagus. kalau dapat housemate yang makan bersepah kat lantai pastu taknak kutip macam mana (u know what i mean)..


jadi dah tu je..panjang sangat entry ini maka babai...

No comments:

Post a Comment