Tuesday, March 2, 2010

perlu kerja keras sekarang!

ini cerita seminggu lepas punye. isnin lepas, arbainah call aku bagitau prof datang kl besoknye (thanks ina) so aku terus telefon dia buat appointment. then, bila aku pergi gigih pakai formal-formal ni rupanya ada press conference kat situ untuk ICB.WI - macam tahun ni ada juga harus abaikan, sebab tak kan ada harapan untuk hantar abstract atau nak present finding baru. aku tak ada finding baru..

jadi bile jumpa prof (tu pun aku kena tunggu lebih kurang satu jam, aku macam dah biasa), prof keluarkan semua chapter yang aku tulis dari dalam beg dia. oh aku sangat terharu melihat itu, memang niat beliau untuk berjumpa dengan aku..

jadi setelah bincang maka keputusan telah dicapai, ada betul kan sesikit je lepas tu prof kata 'ok, awak sudah boleh compile semua dan hantar kat saya saya nak tengok sekali lalu. '

aku kata 'betul ke prof? kena bind sekali ke?'

prof kate 'bind la macam awak hantar thesis tu..'

aku kata lagi 'prof betul ke?' kalau aku prof aku cepuk jugak diri aku sendiri.

prof kata 'yela, hantar nanti saya check sekali lagi lepas tu awak boleh hantar'.

i don biliv it...(ceh ceh terus i don biliv it). sekarang chapters semua dah siap, tinggal appendices, muka surat, tajuk..EDITING - benda simple tapi sebenarnya tersangatlah remehnyaaa! oh aku kena berusaha before next week..bertalu-talu permintaan suruh datang u.tm balik nih, nak suruh tengok viva, ceh macam aku hebat dowh! suruh checkkan presentation slides, and of course, untuk jumpa prof and hantar semua. lepas tu nak ugut prof untuk baca sekali harung tu dalam masa seminggu. so that aku boleh print 4 copies terus dekat taman U and terus submit...

mungkin itu hanyalah cita-cita dan perancangan aku saje.. aku beria merancang, Tuhan yang menentukan kan...jadi aku harap semuanya berjalan lancar..

berusahalah azura!

2 comments:

  1. caiyok zura..habiskan master kan?cepat2

    ReplyDelete
  2. thanks julie..

    kena habiskan master cepat, senang sikit nak dapat kije..hehe

    ReplyDelete