Friday, March 26, 2010

mahu complain ni..sila dengar

di tengahari jumaat yang mulia ini, macam biasa tiada orang jadi boleh tulis blog :)..

berbalik kepada persoalan minda dan niat bercomplain. aku terus teranglah di sini. aku mahu kawen. aku dah bertunang maka aku akan kawen dalam masa dekat tak dalah dekat sangat. jadi adalah wajib untuk aku membuat persiapan (konon-kononnya).

dan aku sangat tidak bersemangat untuk membuat persiapan itu..

malah tidak excited pun..

malah sangat stress bile lihat blog perkahwinan kebanyakannya sudah berkahwin dah bercerita mengenai anak.. aku kena search semula dan korek semula post-post lama. kalau mereka label kat situ 'perkahwinan' then easier for me la..

and tak banyak cerita tentang harga pakej. kena mintak quotation. aku rasa macam beli barang lab pulak. patut senang bagi aku tapi sebenarnya aku malass..

dan aku sayang duit dengan duit yang ada. aku sayang bila nak spend untuk pelamin dan bunga plastik. yang lain aku tak kesah KOT. cameraman aku nak harga rm500 je tapi gambar superb. aku nak pelamin superb jugak dengan harga rm500 jugak. persalinan nikah ka kawen ka aku tak mau - nak buat sendiri. oh ya, siapa pandai make up sini? aku mahu upah kamu dengan harga rm200 max. boleh ka? dont worry, asal kamu boleh cover lebam mawah mata kau ni dah cukup. ingat mahu upah sepupu tapi karenah birokrasi. mungkin aku akan nego lagi bab ini.

dah aku dah bercerita mengenai perihal kawen. jadi officially blog ini akan cerita jugak hal-hal kawen seperti blog blog perkahwinan yang lain.

~

8 comments:

  1. kawan aku aka blogger jugak..die pandai kot mekap sendri..ko tryla ty dia...ko carik kat list happily married name die ciare...dok area kl gak..ko berkenal2an la dgn die...huhu....
    aku sekadar mahu menolong...peningkan nak pk pasal bab2 kawen....kat blog aku xbyk membantu pon kalo nak refer bab2 kawen..hihi...

    ReplyDelete
  2. hehe..tu namanya sindrom post-tunang...malas nak pikir sumer benda..

    tp nanti lelama..mmg ko akan search sepanjang masa perihal persiapan nih..do believe me!...hehehehhe

    lek lu beb..enjoy moment post-tunang ni dulu..ngehngehngeh....

    good luck with ur prep!...=)

    owh, congrats on ur engangement ya..

    ReplyDelete
  3. zura, try tgok kat blogku..klik kat wedding..ada kot calculate budget..kurang2 zura kena ada dalam tangan 3000 for pelamin yg lawa, baju yg lawa, gambar yg lawa ..kalau x, kena cr kawan2 la..huhu

    ReplyDelete
  4. fasya, trimas cadangan itu..nanti aku usha blog dia..dia nak ke terima bayaran murah kat aku ni?:P

    mulan..!oh tak ku sangka, ada sindrom itu.maknanya aku normal la macam ni??yess, nak enjoy life berdarah manis..hehe

    julie.. thanks, nanti kita usha..ada tag yeh?good good..

    ReplyDelete
  5. Ajue.. congrats!!
    aku tak tau ko sudah bertunang...
    Aku ader a few friends yg aku boleh rekemen utk jadik photographer..
    termasuklaa boyfriend aku sendri...
    heheheh...
    Ko kata ko ske kan tgk gamba-2 aku? Sorang nie nama dia khalis.. siler tgk link photos kat blog aku.. and utk link BF aku http://www.flickr.com/photos/faizhasim/

    ReplyDelete
  6. azza!!!

    thanks!
    oh, azza, ye aku sangat suka gambar kamuuuu (both khalis and your bf)..itu khalis sudah ada di malaysia kah? is he open for taking wedding photos? low price? hehe..sure nanti aku tengok both sites..

    thanks again azza!

    ReplyDelete
  7. yer.. mereka berdua sudah ader di m'sia.. and would be keen to do wedding photos for extra money...hehehe.. aku boleh tolong buat album a.k.a story book utk kamu...
    ko tau kan aku ske main dgn kertas-2 ini..
    missing u ajue!!

    ReplyDelete
  8. yezza..suda planning2 utk kawen yea..suker...memg pening pon ajue..but after da wed ilang sumer..me pon macam nak hematesis oke...btol ke term ak utk muntah darah nih..hehe

    ReplyDelete