Sunday, January 31, 2010

aku penat dan ingin papa roti

gambar memang ada kena-mengena



aku tak paham dengan diri aku ni, bebal sangat ke? ok, aku tak bebal cuma aku tak reti baca signage. ok, tak bukan aku tak reti baca signage, signage tu yang buduh kasi arah tah hapa-hapa. aku bukan expert jalan kl/selangor. aku sesat lagi tadi setelah sesat lagi semalam. aku memang kaki sesat aku pusing-pusing kl adelah dekat 180 kali untuk minggu ini sahaja. aku tahu LDP, faderal highway pergi shah alam sampai midvaley (sahaja) dan jalan kuching. dan jalan nak balik rumah aku dari ldp, jalan dari rumah aku pergi rtm, jalan dari rumah aku pergi tol sungai besi sampai johor. aku tau dan sangat expert jalan ke jusco taman u dari u.tm. malah aku boleh mencilok ke jalan yang bertentangan deangan selambanya. tapi aku balik dari larkin ke u.tm pun sesat. tu boleh dimaafkan. tapi aku macam tak boleh maafkan diri aku dan signage kl/selangor sebab aku rasa tertipu, sebab aku dah sesat 3 KALI dari sunway nak balik rumah aku tadi.

aku dah buat pusingan U. aku dah jalan dengan slow untuk lihat signage. aku dah ikut arah kanan yang dia tulis KEPONG/DAMANSARA, kiri pergi SHAH ALAM/KLANG/FADERAL HIGHWAY. aku pun pusing kanan. aku rasa aku salah ikut kereta. aku rasa nak maki batu kerikil atas jalan raya tu. aku rasa nak nangis pun ade sebab aku penat bawak bumper car dalam sunway pyramid tadi. last-last aku tembus ke arah PUCHONG. what the...?

dalam kamus hidup aku, aku tak ada istilah patah balik. kalau aku tensi aku sesat aku terus bawak kereta laju macam pelesit, tak caya tanya ina. lalu bila dah aku tensi tadi, aku terus amek jalan ke JALAN KELANG LAMA. tak ke haru? boleh pulak aku masuk situ jalan-jalan sampai OUG konon nak pergi AMPANG. aku rasa macam orang gile. aku yang tak tetap pendirian pun ikut signage tulis FADeRAL HIGHWAY. padahal aku lalu matriks uia kl ni, dekat aje dengan ttdi (tak salah aku) dekat aje dengan umah aku. seriously, aku jumpa gak highway yang aku nak tapi aku ended up jalan yang aku sesat semalam (aku dari jalan kelang lama semalam). aku redha jelah, aku tobat tak nak amek jalan menghala ke istana negara dari jalan keluar midvaley tu sebab nanti jalan itu akan membawa aku ke johore dah pulak aku tak bawak baju spare untuk aku lepak johore tu... aku ikut je jalan tulis dataran merdeka. yang tu aku tau..

seriously, aku perlu tengok google map balik. basic things macam nak dari midvaley ke rumah aku dan sunway ke rumah aku. klcc ke rumah aku, aku dah expert. sekarang aku tengah cari jalan nak pergi shopping complex baru nama tropicana, tah kat mana tah. oh ye, aku expert juga nak pergi SACC mall, PKNS shah alam dan sebagainye. as long as lalu LDP. haha, aku memang tokey LDP nasib baik dia amek singgit enam je (je kau kate?).

dah aku penat sangat. dah lama tak exercise, krem bontot aku weh!

2 comments:

  1. ajue,...awk sesat ke masa pulang..siannye dhla tlg sy dgn gigih mencari parking

    ReplyDelete
  2. oli! aku memang kaki sesat weh! so don worry.. lepas ni balik study google map..huhu..

    ReplyDelete