Friday, December 18, 2009

i'm secretely in love with...



Christmast trees!

kan best kalau hari raya boleh pasang satu pokok raya..hias ketupat lemang..tiba-tiba ada semangkuk rendang kat bawah pokok raye..-huh, tak seswai!

so, when christmast come i love love love to see all those lovely colourful decoration tengok banyak sangat promotion gift yang dibalut cantek-cantek pastu berangan woih bestnye kalau bufdae saya jatuh pada bulan december. lepas tu bila tengok gifts cantek terus rasa nak beli, padahal promotion biasa-biasa saje bayar juga untuk wrapping yang cantek ittew..(especially body shop-kechewa sebab edt kegemaran tak ada promotion!). terus jeles pada encik boyfriend yang bufdaenye semalam tapi hanya dapat beri kad sekeping dan klip kertas cantek besar sebenarnya diri sendiri yang nak tapi bagi juga pada beliau. bila i nak belanja makan kek secret recipe dia kata busan, jadi pergi makan laksa. konon nak beli hadiah hebat untuk beliau, terus beli haruman bilik dan haruman almari. tak ada kena-mengena langsung. jadi saya bayarkan untuk beliau benda plastik yang memberi kemudahan menyembur spray hanya 12 ringgit sahaja (mungkin nak conteng dinding buat graffiti kot). tapi dia tak patut rasa serba salah. girlfriend ayang yang jelita ini sudah tidak berdana, maka perlu berjimat-cermat sehingga ke titisan yang terakhir.

mak juga perli bila kata nak beli rak untuk bilik baru saya yang best ini mak kata belila, bilik dah luas... sempit, dan mulut sangat bising bila mak letak mesin jahit besar gabak dalam bilik ini. huh, anak derhaka, terus angkut ke bilik emak juga. oit, nanti kita cerita pasal rumah. sekarang cerita pasal pokok krismas ok! pokok krismas...

jadi sebab sangat terpegun bila pergi midvaley haruslah tengok decoration krismas yang melampau. sangat stunning! rasa seperti berada di alam elf (ceh!). tiba-tiba teringat cerita lord of the ring the fellowship of the ring. oh suasana! chanteq nye! pokok jangan katela ada yang tinggi melangit rendah melangit merah biru hijau woh! banyak pulak kedai jual gift juga dihias dengan melampau! dan membeli sesuatu yang sangat natal (tukar natal pulak) seperti snow globe ada rumah salji kat dalam (last year) dan topi merah (this year). oh, i memang trajis (bukan najis) melayan benda-benda lagha macam ni..

dah habis cerita pokok...

No comments:

Post a Comment