Sunday, October 11, 2009

tidak boleh hidup tanpa mu...

nenek tua, 1952

well, well...

tanpa mu itu mungkin boleh di apply pada encik boyfriend yang sangat saya rindu sayang rindu sayang sayang ok dah..tapi seriously, subjek utama 'tanpa mu' adalah speck kaler hitam merah yang sudah senget hantar kedai untuk betulkan bingkai bukan tambah power. tapi betol woh, power mata mungkin sudah mencanak naik tak sedar diri tak mau pakai jugak speck ini..

tapi, apa nak buat. dulu agak excited nak pakai speck konon nampak nerd dan sangat suchi tapi cis bile tengok gambar sendiri banyak kali terus tak nak pakai dah sebab rupa macam nenek 70 tahun..(ok, i memang nampak tua wtf tapi tak mahu nampak lebih tua get it?get it?).so that's why sejak kebelakangan ini memang tak mahu langsung pakai speck letak je dalam kotak, konon bile membaca je dan mengira juga menulis je pakai. namun agak tensi juge bila arbainah melambai dari jauh (dua depa) mata terpaksa dikecik-kecikkan atau disepet-sepetkan sebab konon kalau mata kecik pandangan lebih jelas (yeke?). kalau konfom itu adalah arbainah yang dikenali baru lambai balik. jika saya ingin bertegur sapa dengan sesiapa saja di jambatan cantik milik ce.pp harus tungu beliau yang dikenali tersebut berada kurang dari satu depa baru boleh senyum lambai gelak dengan excited.

atau perlukah saya memakai contact lense kaler biru?

No comments:

Post a Comment