Saturday, October 31, 2009

tayangan perdana the exorcism.



memandangkan hari ini adalah halloween, maka memang tidak ada kena mengena pun dengan saya. tapi AXN kat tv pulak beria-ria menayangkan cerita hantu secara back to back jadi, saya tengok jelah untuk tujuan mencabar jantung dan tahap ketakutan. tapi sempat tengok cerita the exorcism of Emily rose ajewrh. cerita sebelum tu the covenant and sebelum-sebelum itu, the 13 ghost.

cerita emily rose ini dah banyak kali tengok sebenarnya, tapi masih ingin tengok sebab sangat real (and of course, based on the true story kan?) and everytime saya lihat cerita ini, saya mesti ingat 'our frens forever time' during 3rd year cuti semester sebulan tu. azx, nora and me were spending time together sebab masing-masing duduk secara haram di bilik sewaan azx. first sebab nak buat lab, and second, we were one of the volunteers for hari sukan wanita kebangsaan that time. masa tu kebetulan jumpa azx somewhere, i tak ingat but ended up berkumpul satu bilik, sambung katil dan main ayam telur kat laptop azx sepanjang sebulan itu.

and that time we were watching emily rose. konon berani tapi sempat buat lawak bangang tengok aksi kejung emily rose dalam cerita tu. and then azx kate;

"kau bayangkan kalau kau bangun PUKUL 3 PAGI tepat pulak tu, tengok-tengok aku tengah kejung kat bawah. ape perasaan kau?" sambil kau buat aksi kejung itu,

"aku kira la one, two, three, four, five, six!"

and sejak itu, terus one two three four five six and ayat kejung gelemer.

and i remember masa tu henfon nora kena curi dalam bilik lepas tu terus kucing-kucing belaan nora kat depan pintu kena marah dengan azx sebab tak jaga bilik.

and ada satu part, bile semua orang sampai bilik, bilik kena pecah masuk dengan monyet. red bean kena makan, roti hilang sebuku, megi hilang, telur pecah seluruh bilik, sekian terima kasih cik puan monyet.

and ada satu part juga saya berduet dengan azx lagu aerosmith dengan penuh perasaan siap ada part-part jerit and part-part tarik high pitch kasi tinggi sikit. and ada jua duet lagu shaggy you are my angel. of course, azx tukang sambung part shaggy itu (awa, uh, shaggy, yo!).

and that time kami tiga orang gigih naik train pergi upm untuk dapat rm30 sehari sebab jadi volunteer (pengalaman yang best!). and sepanjang 10 hari di bukit jalil itu, hari-hari juge ke endah parade untuk makan kfc dan habiskan 30rm yang dapat setiap 2 hari...

and masa itu juga saya gemuk chubby tembam tak hengat..

i wish i could turn back time. (except for tembam chubby gemuk punye part..)

No comments:

Post a Comment