Thursday, September 17, 2009

CSI woh!



sudah lama tidak menonton CSI secara puas...

selalunya pasti terlupa atau yeah, terlupa..and saya pernah mogok untuk tidak menonton CSI lagi because the story line masih sama begitu saje. dan juge, ye, sangat membohong dan sangat sakit hati melihat alat canggih yang berbagai itu..LCMS GCMS HPLC semuanya laju gila dapat result dan dalam sekelip mata boleh dapat detect compound itu wtf..and yes, DNA extraction! rakan-rakan, kalau DNA extraction itu begitu senang, memang 2 jam sahaja i sudah boleh tahu siapa punya angkara yang menyebabkan kematian kucing kesayangan i di taman depan rumah i inih! tapi ye segala alat canggih yang ditunjukkan di dalam kaca televisyen tersebut adalah sekadar hiburan semata-mata.

pernah nak terjun dalam bidang forensik..

tapi pointer tak cukup untuk itu maka biologi sahaja menjadi pilihan. ini semua gara-gara engkau, CSI.

so just now i watched CSI, haish sedih betul banyak nye i dah termiss! pernah tengok sekali nick stokes ada misai hodoh (1 episode) adn tiba-tiba gil grissom ditukar dengan ray langston, sara sidle hilang, warrick brown dah takde, apehal tah banyak sangat twist and turn nih! so sangat stress..just now i watched csi goodbye and goodluck. seb baik i dah tengok yang previous episode yang ada kena-mengena dengan episode ini. so i wiki-wiki tengok yes, memang sangat banyak saya dah miss and don;t know yang watak warrick sudah dimatikan, sara sidle juge muncul in few episode sahaja, begitu juga dengan gil grissom yang cuti berehat..

last time i watched CSI secara devoted adalah apabila nick stokes terkurung dalam keranda and ditanam hidup-hidup. that was the last season i saw. itupun what, few years back? ye, semasa saya sedang praktikal di kluang dan menjadi penonton setia CSI di rumah fadila dan bertenggek di rumah beliau setiap selasa dan rabu.

yes i miss CSI so bad. biarlah kena tipu dengan alat canggih tak logik yang boleh detect cap jari atas peluru yang dah diflush dalam toilet 2 minggu sebelumnya tuh! biarlah kena tipu setiap kali check bonet kereta mesti ada trace tompokan darah kat situ (mesti ada)! dan biaarlah kena tipu apesal beria pakai glove untuk check itu ini tapi kat kaki tu sikit punya cantik pakai heels tanpa cover dengan sarung kasut - because u know u can bring traces from outside into the crime scene and tiba-tiba jumpa kesan darah kat lantai mane kau tahu kesan darah tu bukan dari kasut engkau watever..and just now, mereka mengorek lubang toilet sangat cantik ye crime scene investigator itu pakai baju dan seluar putih beria sikit kesan najis pun tak terlekat (jika saya, akan pakai plastik cover, glove berlapis-lapis - ini mereka buat - and mask bebeh! mask..suasana pastilah busuk okeh! - ok, i memang over nak protect itu ini pulak)..

but i still nak tengok CSI jugakkan....

biarkan..

No comments:

Post a Comment