Monday, July 13, 2009

siapa kata bercinta itu senang?


kasi jawab sikit siapa yang tahu?

ada siapa tahu? angkat tangan tengok?

time awal-awal memang indah..macam kahwin juga. setahun dua boleh tahan lagi..
ini kalau anak dah umur 7 tahun mula rasa tak sedap badan dah...

time awal-awal semua best woh!
bila anak dah 10 main tinggal bini kat belakang sebatu nun jauh..

time awal-awal boleh lah abang segalanya kasihku tertumpah pada abangku..
takut kang dah separuh umur haish nak uruskan anak abang urus diri sendiri lah!

kalau dah emosi seorang pun dah hangin satu badan nak kasi settle..
tambah pulak emosi seorang lagi..komitmen babe, komitmen...

kalau jauh sakit hati pulak sebab jauh rasa macam nak bunoh couple-couple depan mate..
apa takde tempat lain ke nak dating selain depan mata haku?

bila dalam tepon nada lain sikit mula kata oi dah ada jantan/pompuan lain ke pesal dingin pulak nih? padahal tak tau masalah macam gunung everest nak kasi setel dah buruk sangka pulak.

mulala gaduh sana gaduh sini sebab nak kasi setel masalah pesalla macam ni pulak jadinya ape nak clash pulak ke? tak paham isi hati langsung! seb baik bil tepon adalah free 40 jam kalau tak sesia je dalam tepon merajuk tak nak cakap konon mogok cakap..

kalau dekat pulak sakit hati juge terlebih bertegur sapa dengan rakyat lain jantina mula tarik muke balik bilik kasi bingit telinga dengar yang sana membebel padahal tadi baru jumpa.

dah pulak tetiap minggu keluar tempat sama pastu terpaksa fikir cis ini minggu nak kuar mane pulak gile busan asek keluar tempat yang sama. dah pulak kalau nak dating harus makan bersama dah lain aktiviti selain tengok wayang hapa lagih? berjalan-jalan di taman bunga ke?

nak pergi karaoke awek pulak tak suka karaoke nak gi pantai boifren pulak tak suka alam semulajadi, dah nak pergi mane ni? nak gi jungle treking kat hutan bandar ke?

tengok orang lain hantar kad jemputan kawen bertimpa-timpa mula stress level meningkat bila pulak mamat ni nak masuk meminang cam orang lain nih?

tapi bila fikir balik haish, dah bersedia ke belum ke mulala nak hangin dengan orang-orang yang nak kawen ni nak je kata woi usia masih muda enjoyla duluuu..

bercinta dengan Tuhan senang lagi eh?tak sakit hati...

emosi..emosi..

*seminggu weh..seminggu...

2 comments:

  1. uinaa~putus cinta ke akak??
    hehehe~
    tips??kak azmilia plz!!!

    ReplyDelete
  2. wah very da susahnye bercinta..takut aku..hahah

    ReplyDelete