Tuesday, July 28, 2009

nak publish paper

in my field (cheh ayat poyo macam), publishing paper is a bonus and we will get extra creditlaa if ada paper or research yang terpublish. the more paper the marrier la you punya credit. so dunia i bukan hanya reti buat lab sahaja, perlu juga pandai menulis mengarang dan ada sikit auta (kalau pandai autala, i tak pandai).

saya memang nak publish as many as i can macam berjilid-jilid gitu boleh buat lapik nasi lemak (ok, itu tak kelakar.penat lelah nak publish paper bukan seperti penat lelah cari gosip panas)..

so,
tomorrow there will be a bengkel untuk publish journal, luckily my supervisor has already registered my lab members including me lah dengan harapan boleh publish mempublish nih. and supposedly, i need to submit a paper to 'yang berkenaan' so that macam ada mentor gitu for checking and guiding us in publishing paper. however, i macam biasa gila tak sedar diri dan malas untuk buat itu semua..

and just now we had a meeting with her and she said we all semua lambat buat kerja (in a kindfull way) and she was like 'science direct' (or sound direct sebenarnya) that she like her student to be doing work, bukan poye-poye yerh!..

but ape yang dia kata tu betul la kan.. most of the day we just do not know what to do. as for me kekangan barang adalah punca masalah, tu sebab certain days or weeks, i can't do my work - barang tak dak camana nak buat kije (alasan! alasan!)..

anyway, ganbate kudasai untuk diri sendiri..after this, i'll post my paper here for your view (and show off)..itupun kalau ada..ngehehe..

*i feel sorry for the lost of yasmin ahmad. i like her movies very much..(banyak sangat kes kematian now adays. scary pulak..)

No comments:

Post a Comment