Monday, July 6, 2009

jom cakap pasal makan lagi..

i still do not understand why, i have blocking nose (maknanya tak bleh bernafas ada sound effect hhnnnff..hhnnff..hhnnff..imagine sendiri) and automatically my taste buds become numb and i can't taste anything, but still nafsu makan membuak-membuak seperti makan 10 kali sehari.. last nite when azma and i were eating dumpling goreng she said;

'rasa macam hangit je' and i actually have eat almost all and i like;

'oh, sori aku redah je. aku tak rasa apa-apa. tapi tekstur seperti sangat sedap so aku imagine kesedapannya'

so kesian kan i? haish..

and today toksah cerita that 3 chap speghetti yang i dah telan tu honestly memang sedap pedas..yes, i can taste pedas. but pedas can consider as taste ke?

and malam ni i pi beli nasi goreng seafood pukul 10.30 (tem ni studen tak dak, 10 minit je dia goreng nasi saya)



tengok! tengok! (ok mungkin tak nampak, maklum)

mana pernah saya dapat nasi goreng seafood macam ni gaya?
udang besar ada 2! sotong bersepah-sepah! bawang goreng ditabur sesedap rasa, dengan rencah lagi..gile sedap..

terus saya nangis sebab saya tak dapat rasa..sedey woo..

sebab i ada imiginasi yang tinggi lagi kreatif, i pun imagine la die sedap berdasarkn pandangan mata..sadis..

anyway,

walaupun tadi dah makan megi, nasi pulak tu besok saya dah buat keputusan untuk puasa. ini pastilah adalah tanda-tanda kebesaran Illahi yang menyuruh hambanya berpuasa (puasa ganti tak start pun lagi). so, tidak lah terseksa jiwa raga kerasa tidak ada deria rasa..

No comments:

Post a Comment