Tuesday, April 21, 2009

saya mahu pergi lab pakai stilettos boleh ka?

peristiwa 'lawa pulak stilettos sape tu?' berlaku di depan surau..
selalunya saya akan bermain teka-teki dengan minda sendiri dari jauh nampak kasut siapa boleh teka siapa punya - memang selalu berlaku di depan surau.

RO - bolehla pakai stilettos ke high heels ke show off kat office.. BLAH la per ingat saya heran?
korang tak buat lab boleh laa.

ada beberapa sebab kenapa saya tidak boleh memakai kasut tumit tinggi ke merata-rata:

  1. saya adalah seorang student
  2. seorang student perlu lebih ranggi dan kurangkan vogue
  3. seorang ranggi tak perlu sangat kasut tumit tinggi
  4. kasut tumit tinggi tak sesuai berada di lab
  5. bayangkan muka indah di badan ada lab coat tiba-tiba kaki pakai kasut tumit tinggi, apakah?
  6. ketak-ketuk-ketak-ketuk ulang alik sana sini nak ambil radas, chemical, tekan mesin, ambil medium dengan high heels di kaki apakah?
  7. telinga pasti bingit dengan ketak-ketuk kasut sendiri
  8. padan muka jika asid hidroklorik tumpah atas kasut BONIA kau orang!
  9. kalau nak buat lab perlu pakai kasut flat je okeh
  10. pumps dah cukup comel
  11. boleh lari dengan pumps
  12. nak pakai sport shoes pun boleh
  13. itu pun kalau niat nak joging satu makmal

ok dah sangat banyak meraban dah ni.

anyway,

sebenarnya saya 'kureeng' high heels kerana saya tak pandai pakai, cuba untuk pakai, dan cuba untuk tak terpelecok sebab masih amatur dalam arena ini (dulu saya ranggi, flats adalah koleksi utama). but still, saya pakai juga untuk buat hati puas pergi jugak lab pakai wedges (sahaja) tapi lab saya terkecuali kami ada kasut khas untuk masuk lab kami.

tapi saya memang ada sedikit bernafsu dengan ini:


berangan sahaja okeh!

3 comments:

  1. pegi ngan balik je pakai high heel yang xbrape nak high..tp sepanjang keje still maintain berkelepek2 dgn sipar jepon...hahahaha

    ReplyDelete
  2. ha'ah betul jugak..
    selipar jamban jugak yang tetap menjadi pojaan hatikoo!

    ReplyDelete
  3. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete