Sunday, April 26, 2009

life is..


*life is beautiful
i think my life was beautiful when i was in my secondary school. beautiful gile okeh walaupn pada masa itu saya tidak beautiful langsung (ok, pada masa sekarang pun). saya bersukan setiap hari, saya tak perlu duduk depan bermacam-macam jenis lauk pauk dan fikir nak makan apa untk hari itu sebab dewan makan bagi je ikan jeket kari pening labu masak kuning daging keras kurma dan saya main telan je. pluss, saya ada banyak kawan setia dan best sentiasa bersama minum malam duduk bersila atas simen dengan milo panas secawan dan biskut kering.

*life is good
ye itu adalah ayat LG namun, bagi saya life is good when i got a lot of money to spend on. pada masa ini terasa sangat bahagia kerana boleh bershopping dengan sakannya. ye, pada masa ini bolehla dikatakan life is good. ok, duit memang tak banyak, but still i have my own money to spend on my new clothes bags shoes books good foods..

*life is colourfull
in university, life is definitely colourfull. you will meet a lot of people, a new world, a new environment, new friends, lecturers, extra-co activities. a place like no other. dari kadet bomba time sekolah, ke teater, ke pantun-memantun. terasa kelakar bila rakan sekolah tanya 'kau join apa kat sana?' dengan selamba saya jawab 'pantun n teater babe'. lepas tuh drang gelak. dah agak dah dapat respon camtuh. doesn't matter, life is colourfull..ait?

*life is abuse
life is abuse terus mengingatkan saya kepada kejamnya bos saya bila marah saya tak kena tempat. gila sedeh! apehal ingat lu besar sangat ke boleh marah gua begitu saja?!gua hampir pegang master degree, lu degree pun takda apesal nak marah gua pulak?!(emo)

*life is crap
oh- ini semestinya sewaktu saya berada dalam arena menganggur tidur lambat bangun juga bapak lambat. pada waktu itu satu panggilan telefon (rupanya interview melalui telefon) dan pada waktu itu juga saya baru bangun tidur (crap!). ape nak jawab dalam keadaan mamai dan sebagainya? maka babailah wahai encik syarikat terkemuka konfom saya tidak tershortlist langsung. life was crap that time (sepanjang proses pengangguran) and life is good now (banyak mengajar saya erti kehidupan mencabar)

*life is fine
life was fine when i joined SLG (skim latihan graduan), met a lot of new friends, survived with 500rm/month, learn A LOT OF THINGS. saya rasa kami semua belajar perkara yang sangat berguna di sini. ya, kami mengalami nasib yang sama (proses pengangguran untuk seketika) but still, we can survive. yeehaa! sekarang semua sedang berjaya eh?

*life is sweet
i met encik boyfriend, pergi dating, teman tengok wayang, keluar makan bersama, bowling bersama, karao K bersama, berkongsi perasaan bersama, kad top up berganda..okay, jika saya explain lebih tentang kisah lovey-dovey kami takut ada penonton yang muntah.heh.

1 comment:

  1. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete