Wednesday, April 22, 2009

kenapa saya suka rumah saya?

kenapa saya suka rumah saya?

kenapa saya suka rumah saya?

kenapa saya suka rumah saya?

sebab dia beeeeest..

oi, budak kecik comel dalam iklan petronas itu. DEFINE best? best sangat ke rumah kau hah?

sejak kebelakangan ini saya tahu saya terlebih sarcastic pula..maafkan dinda wahai kekanda..(siut panas matahari menyucuk mata. hari panas sangat sampai terbakar otak menggelegak macam maggi dalam periuk atas dapur-sedapnye!)

entry kali ini ye rakan-rakan adalah mengenai kehidupan saya di sini (duh!). okay fine saya serious nih setelah beberapa hari saya terfikir posisi saya sebagai seorang student cemerlang di sini (seriously, saya cemerlang ok!-oklah, perasan saja ye..). saya sudah mula suka tempat ini, saya sudah mula rasa rindu nak balik sini jika saya bosan macam nak muntah kat rumah, atau saya nak beli barang nak kena pikir 8 kali untuk keluar, atau bila saya perlu makanan ber 'MSG' tinggi.

dan saya suka pula untuk buat senarai lagi. kenapa saya suka tempat ini;

  1. bila saya lapar sangat, paling koman koop di bawah sentiasa terbuka untuk saya. saya boleh beli aiskrim jika teringin, ada nips (ni jarang ada, tapi kalau ada memang saya suka!) ada soy bean drink dalam kotak (yang saya beli hari-hari) ada sandwich, nasi lemak, mi, laksa di waktu pagi. oh - memang banyak benda yang boleh dimakan di situ.
  2. bila saya ingin shopping, saya terus tukar baju start enjin kereta, cuci mata di jusco yang memang menjadi kegemaran saya sejak kecil lagi. jusco sini pon boleh tahan juga bergantung kepada kebolehtahan loya anda jika datang sini 3 kali seminggu selama 2 tahun.
  3. jika saya ingin baca buku baru atau sangat teringin beli buku, saya tukar baju start enjin menderum ke jusco juga untuk ke MPH (sebab saya ada reader's circle MPH, ok showoff saya tau!)
  4. saya tak payah bingung mengenai jalan yang congested tanpa sebab atau bersebab kerana di sini kira surburb area. tak banyak sangat kereta.
  5. saya baru figure out yang jusco bukit indah ada padini concept store memang tak jauh sangat pon dari sini. seperti biasa, saya boleh tukar baju start enjin dan menderu ke bukit indah untuk shopping sakan dan kawasan ini tak mungkin jam atau kereta banyak sebab memang sini tak banyak kereta pon (ikut timing yang sesuai ye)
  6. saya boleh ajak kawan saya tengok wayang di tebrau city jika saya mahu tonton cerita baru. walaupun tebrau city jauh boleh tidur dalam perjalanan, saya rasa selesa di situ (it's like my second home)
  7. saya ada hobi baru baca buku, belajar note muzik (sebab nak belajar main gitar pulak), tengok cerita wayang yang tak tengok lagi (system barter tukar cerita dari hard disk ke hard disk memang best siot!), naik kuda jika ada peluang lagi, atau sangap tidur sampai tengahari. saya tak ada masa terluang dah sekarang untuk fikir mengapa hidup saya semalang ini oh, tak bestnya sini, isk, mengapa saya hidup di dunia yang serba kejam ini dan sebagainya - memang tak ada masa
  8. saya ada time untuk update blog, baca blog tanpa gangguan dari MTV, Hitz.TV atau V channel (seriously bingit jugak bila tak da video clip kegemaran tapi still nak tengok.
dah kot..

this place is not so bad actually. sikap overeact saya yang diva ini perlu ditukar eh?

*isk, saya perlu siapkan kerja. nanti saya senaraikan pulak mengapa saya rasa saya akan stress jika balik ke kl..

1 comment:

  1. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete