Sunday, April 5, 2009

bantu saya jawab survey


survey ini bukan survey biasa..
tapi survey yang dipersoalkan oleh nuffnang..
jika mahu tengok berapa sikit orang baca bolg saya, saya kena jawab survey itu dulu..
tapi mungkin saya tidak heran nak jawab survey itu..
tapi lumrah kehidupan saya yang suka BENAR jawab survey..
walaupun susah mana tetap jawab jugak..haih..
banyak pulak masa saya..

soalan lain mengenai hobbies, dan occupation macam kacang putih nak isi..
bila sampai bab 'what do you blog about?' siap bagi contoh 'instead of personal life say i blog about football, shoes, bags bla..bla..

well,
i blog about everything!
and mostly about - kehidupan tekanan perasaan sebagai seorang pelajar..(sebenarnya tidak ada sangat pun tekanan perasaannya. sangat jarang kena marah dengan bos yang macam singa sebab saya tidak ada bos yang macam singa, infact, saya tidak ada bos pon, cuma ada supervisor untuk menyelia dan saya bebas untuk memberi pandangan dan dia takkan marah saya kalau pandangan adalah salah kerana saya buat kerja beliau juga, beliau juga dapat nama). wutever

dan saya bukan macam blog orang lain yang glemer sebab saya tidak ada kehidupan yang 'interesting' selain bermain layang-layang lagi (semalam) dan pergi ke pantai, bbq, tengok wayang dan layan cd...saya tidak pergi clubbing dan tidak tahu club mana yang boleh 'serve' arak baik arak baik atau gin and tonic yang yang perfect.

saya juga tidak ada pakaian mahal untuk show off kepada berbagai pihak dan beg saya juga hanyalah made in Malaysia dan kebanyakannya adalah dari plastik bukan kulit. walaupun saya agak shopaholic dengan membuat introduction 'hi, my name is azura - hi azura - i am a shopaholic' sebenarnya saya tidak se shopaholic mana pun disebabkan oleh kekangan kewangan dan kemiskinan harta. saya juga tidak pandai berbicara tentang Prada, Gucci dan baju pengantin oscar de la renta. pencuci muka adalah dari korea itupun sebab emak yang bagi dia tak mahu pakai dah dan ada tulisan korea yang tidak dapat difahami nasib lah kalau dia letak hydroquinone melebihi 90% atau pH14 tapi nasib baik macam tak ada effect pada mukaku yang indah ini.

saya tidak mampu beli perfume mahal semuanya dicilok dari adik yang semestinya memberinya secara percuma. saya hanya mampu beli body shop edt itu pun setelah berfikir 100 kali selama setengah tahun.

hoi, berblog bukan sekadar show off semata-mata okay...!

tapi saya pun ada juga memberi pendapat kepada sesetengah perkara.

okaylah, sebenarnya tujuan saya berblog adalah kerana saya suka menulis itu saja..
bukan nak mengutip keuntungan atau apa sebab saya tau ia tidak lah untung mana pun..

sudah-sudahlah memberi alasan azurah!

satu lagi soalan yang ditanya oleh encik nuffnang adalah..

Are there any unique things about you (E.g. You were FHM's Girl next door)

untuk menjadi FHM's girl next door adalah tidak mungkin. jiran sebelah bilik pun saya tidak kenal dan saya tidak ada ciri-ciri girl next door pun.. saya adalah weird kot itu pandangan saya terhadap diri sendiri. jadi di situ saya jawab:

'i am a professor in the making with a very complicated mind'

hah, amek kau..

actually tidak perlu beralasan banyak kan?kalau tak nak jawab tak payahlah jawab..

1 comment:

  1. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete