Friday, April 10, 2009

103 posts already?

tanpa disedari..

caution!!
post ini sangat merepek. boleh skip, saya tak marah punn....hehe

twilight sudah habis separuh seperti pegang tak mahu lepas-lepas seperti edward cullen memanggil-manggil suruh baca sampai habis. memandangkan hari ini saya perlu untuk memenuhi kehendak orang lain, saya kena datang awal pagi jua, ada urusan (ergh kalau itu bukan urusan saya saya boleh sambung layan edward cullen sampai habis! oh edward..i lap you okeh!).

tanpa disedari sampai pukul 2 pagi semalam saya membenamkan muka saya yang sudah kemaruk edward cullen dalam buku twilight tersebut meng'imagine'kan suasana forks yang kabus dan sejuk. setiap kata-kata edward saya akan terbayang twilight in motion picture oh, pengsan macam ni. sekarang baru saya tahu nikmat sebenar membaca buku cerita (saya amatur okeh, diulang amatur..) apabila saya dapat bayangkan secara jelas dan nyata suasananya dan seriously, saya rasa edward cullen dalam motion picture tidak seromantik dalam buku. saya senyum sorang-sorang gelak sorang-sorang dan dalam masa yang sama saya 'ergh!'. ok imagine sendiri maksud itu. wutever.

kenapa rasa macam nak muntah dengan ayat sendiri?

anyway,

twilight is the thickest book i read so far, the biggest (please exclude molecular biology and biochemistery or cell culture protocols and methods) and i feel like a very old professor reading his book by putting it on the table, slip the pages one by one intoxicated by it and not to forget a pair of small spectacles hanging on his crooked nose bridge..i am not old and i dont have a crooked nose obviously but you know what i meant. i am so into this book. i have feeling to this book, holding it is like i hold edward cullen (ok, gile!). touching it is like i touch a valuable masterpiece and smelling it is like i smell forks. it is the thickest and the biggest of them all on my book rack.

kelakar dan obviously gile!

saya akan kembali normal setelah habis baca buku twilight ini dan mungkin ambil masa berminggu-minggu untuk pulih walaupun selepas baca..

No comments:

Post a Comment