Thursday, March 5, 2009

tag gatal nak kawen..kepak kepak kepung...

bukan cincin saya..

isu-isu mengenai perkahwinan kini sedang giat diperdengarkan di telinga saya. sekarang ini pun sedang mendengar-dengar kak akma memotong cawan kertas untuk membentuk seekor merak untuk majlis kawen abangnya. apakah perkahwinan itu indah?kenapa semua mahu kawen neh? rasa semacam environment memaksa saya kawen kepak-kepak kepung kepung..

tapi, marilah berangan-angan membuat tag pasal kawen..biarlah apa kata mereka atau apa kata saya mengenai ceh gatai nak kawen atau sudah sampai seru nak kawen atau ape kah yang kau merepek neh azura, sila buat tag sekarang...

1. How old are you?
masih mude. 24 nak masuk 25 tahun..mungkin orang lain kata saya tua, tapi saya tetap rasa muda di hati..


2. Are you single?

nope, TAKEN! --hah, sangat bangge..


3. At what age do you think you'll get married?

maybe next year, maybe next-next year, God knows when lah ye..


4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?

hopefully, yes la..seket punye lame nak kenal encik azmi ini.

5. If not, who do you want to marry?

if not, i'll be single forever lah! knowing a man is like reading the whole books in a veeeery big library. knowing me is like berenang di laut pastu tak nampak darat, berenanglah kau sampai penat, kemudian terkapai-kapailah engkau minta tolong tapi tak ada siapa mahu tolong dan karamlah kau di lautan dengan 1001 penyesalan. perempuan macam saya memang tidak complicated.
(apesal panjang sangat description neh?)

6. Who will be your bridesmaid & bestman?

someone reliable la kot..entah i'll have mirah and zambrie. siblings..


7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?

garden wedding dan cuaca baik. mungkin dibuat di taman tasik manjalara. (ok, sangat spesifik pulak, heh).

8. Where do you plan to go on honeymoon?

di kaki gunung kinabalu...mari sokong cuti-cuti malaysia.


9. How many guests do you think you'll invite?
kalau ikutkan hati kedekut saya ini, 100 orang sahaja yang saya nak jemput. kalau boleh nak buat time weekdays! hah!terserlah tak sifat 'kedek' saya ini?


10. Will that include your exes?

kalau 100 orang je yang saya jemput, ex pasti tidak ter'include' itu membazir namanya. -sebenarnya tak da ex pon. sila jangan beria ye, zura-zura!


11. How many layers of cake do you want?

i want my wedding nice and simple, tak perlu kek.. membazir!('kedek' lagi)..


12. When do you want to get married, morning or evening?
like the normal kawen event laa..


13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding:

i listen to mary digby, quite suitable for my kawen. so mary digby it is...


14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?

makan dengan tangan boleh tak..


15. Champagne or red wine?

air yang halal adalah cukup..


16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

maybe right after the wedding..encik azmi mungkin tak banyak cuti..uhuk!uhuk!


17. Money or household items?

money please?


18. How many kids would you like to have?

i dont know...

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?

maybe..


ok, habes..saya menjawab tag memang sangat bosan..
urgh!

saya mahu tag sesiapa saja yang terasa ingin ditag -
especially yang rasa diri nak kawen yee..

-kepala pening
-kepala pening
-kepala pening

1 comment:

  1. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete