Wednesday, March 4, 2009

selatan tanah air sangat humid sekarang ni..























bukan tetingkap bilik saya..



2 malam lepas tidor mengerekot macam ape..
semalam siap pakai 3 lapis baju.. gile sejuk macam kat nuzeland sane (saya tak pernah pergi nu zeland tapi camtu kot sejuknya..sila tanya azza..dia pernah kata suhu di sana boleh sampai 3 degrees kot saya dah lupa..sekarang baru kutahu seksa kesejukan itu)..
saya suka hujan-hujan ni..sejuk-sejuk..kalau ada suami kat sebelah boleh peluk-peluk..hah, terserlah kegatalan mau kawenkuu..bluekh..!

tapi hujan ini jugak secara tak langsung membuat saya jadi pasif dan mengerekot. tambahan pula internet masih lagi bengong seperti dulu menambahkan lagi kegemaran saya untuk duduk di kerusi dan menaip dan membaca blog orang lain (notes: blogspot sangat senang untuk di access). saya suka membaca blog orang lain sekarang. terasa seperti melompat ke alam kehidupan orang lain tanpa perlu bertanya

"awak apa khabar? sihatkah? anak ada berapa sekarang? bersuamikan siapa? makan apa hari ni? bagaimana keadaan bayi di dalam kandungan dan apakah jenama beg kegemaran."

semestinya semua itu sudah terjawab dengan sendirinya hanya dengan MEMBACA BLOG. kadangakala orang yang tak dikenali pon saya sibuk nak tahu mungkin sebab nak meniru gaya hidup dia yang kaya raya dengan beg dan kasut berjenama, atau nak tahu pengalaman berlaki dan beranak, atau nak tahu macam mana nak hisap rokok sambil menghembuskan asap berbentuk kapal (notes: teori sahaja, saya takkan praktikkan). dengan membaca blog saya juga boleh membezakan antara parti republikan dan parti demokrat yang selama ini saya tak hingin langsung nak ambil tahu.

saya pun tak pasti dengan post tajuk 'selatan tanah air sangat humid sekarang' apakah kaitannya dengan 'keentah-apa-apa-en' saya tentang faedah-faedah membaca blog orang. mungkin atas sebab cuaca yang humid ini hobi saya yang suka membaca blog ini dapat dijalankan dengan baik sekali.

-saya tak faham kenapa aras office ini sangat busuk macam bau kasut masam..%&^%$%$
-bercerita mengenai cuaca memang tak best..
-perlu bersiap sedia untuk melakukan aktiviti lab yang menyakitkan hati..
-saya perlu kamera baru dengan segera..



2 comments:

  1. aku pon suke bace blog ko wahai cik zura...=p

    ReplyDelete
  2. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete