Tuesday, February 17, 2009

sudah tidak se'enthusiastic' seperti dulu.




























saya tak tahu adakah saya ini seorang yang enthusiast?
kalau tak, saya harap dapat jadi seorang, meng'excited'kan diri setiap kali nak buat kerja, tak kirela nak main congkak, atau makan nasi lemak mak limah yang jual kat koop, atau belajar cara memasak ikan masak lemak cili api kegemaran jiran sebelah. tak kirelah! saya nak jadi seorang enthusaist.

apa kebende pulak enthusiast itu?

The Enthusiast also refers to the "Type Seven" personality type (not to be confused with the "Type Three"/"Type A" personality) (Daniels & Price 2000). People who fall into this modern definition of "enthusiasts" are adventurous, constantly busy with many activities with all the energy and enthusiasm of the Puer Aeternus (Peter Pan Complex). At their best they embrace life for its varied joys and wonders and truly live in the moment but, at their worst, they dash frantically from one new experience to another, too scared of disappointment to actually enjoy themselves. Enthusiasts fear being unable to provide for themselves or to experience life in all of its richness.

-sile google atau wiki untuk tahu lebih lanjut.
erm, mungkin ada sedikit kekeliruan bile anda wiki, tapi saya fokuskan pada modern usage yee..sila ambil perhatian di situ..

saya rase saya memang seorang yang bersemangat waja (saya rase saje ye)..
tapi itu dulu..
sekarang, saye rasa perasaan itu dah tak ada..
saya sudah tak berapa excited nak buat lab..
dah tak excited nak pergi buat lab..
boleh kate tak excited nak hidup..
ceh! saya rasa ini dah tahap memang melampau..

jadi, untuk mengexcitedkan diri, bermacam-macam care saya buat..
kalau ada masa, petang-petang jalan sekitar kampus..
amek horse riding lesson..
jalan sekitar taman u..
pergi jusco..
shopping..
shopping..
(ok, itu 2 kali dah)
makan sedap-sedap..
pergi jalan sane-jalan sini...

still...

K.O.S.O.N.G

urgh! what should i do eh?

satu benda yang bermain-main di kapla sekang neh adalah pulang ke kampung halaman, bekerja di sana dan menikmati suasana kampung halaman yang sesak dan serabut...(kampung halaman adalah di kuala lumpur)..mungkin sebab saya dah biasa dengan suasana serabut dan sesak -sebab dari kecik di situ.

kalau saya nak hidup suasana bandar, saya pergi shopping complex yang berlambak di situ. kalau saya nak bersungai, saya boleh pergi uluyam (ceh, uluyam best ke?). kalau saya nak berpantai, leh gi PD (PD pon bolehlaa...).

tolong isikan kepala hotak saya ni dengan perkara yang boleh buat saya semangat seket boleh?

No comments:

Post a Comment