Tuesday, February 24, 2009

sekali sekala hendak juge jadi budak-budak..

walaupon saya boleh digelar emak budak dah sekarang,
dan walaupon kadangkala terasa macam "hoi, ape ko panggil aku tadi" - bile bebudak kecik dah start panggil saya makcik atau aunty...
dan walaupon orang akan kate tua bagak macam tu pon nak main permainan bebudak lagi..

saya tetap akan rase seperti saya tak perlu pedulikan semua itu..
kehidupan sebagai seorang 'grown up girl/woman' adalah sangat tak best...

jadiiiii.........................

sabtu lepas saya membuat keputusan untuk ikut rakan-rakan sebaya menuju ke jalan bahagia..
ke pasir gudang ye..jangan salah sangke..
buat ape?
tengok dan main benda ini;


definitely ia adalah layang-layang bercorak belang
uih, sungguh seronok tidak terkate. ye, memang adalah pesta di situ sebab ia adalah international and of course dari sekecik-kecik lelayang, hingga sebesar-besar bagak lelayang ada kat situ..
(jangan tanye macam mane dorang bertanding main layang-layang-saya tak tao!



















































ada kreken ada sotong, jerung, rumpai laut..dah macam seafood dah!..


dan yang paling pesta nye, selepas event itu, para amatur nak tunjuk skill juge main lelayang ni..
ok, mule-mule macam malu-malu kucing gittew sebab segan siut nak main tengok bebudak kecik je yang banyak pegang n cuba nak terbagkan lelayang tersebut. tapi sebab keinginan hati meronta-ronta nak main sebab kecik-kecik dulu tak biasa main (kalau main pun dulu abah yang terbangkan) dan dengan sokongan oli si rakan sebaya, kami pon beli lelayang dan main. ok, kami memang tak malu..tapi bebudak lain pon yang terbangkan lelayang mak bapak dorang jugee. kengkadang yang excited lebih adalah ibu dan bapa mereka. -saya rasa mesti bebudak kecik jeles tengok lelayang kitorang tinggi dan dalam hati mereka terdetik "bestnya kalau 'makcik' itu jadi mak kite. dia pandai main lelayang" sambil melihat bapaknya yang sedang terkial-kial tarik layang-layang atas rumput..poyo siut saye..abaikan ayat tadi...























ini baru pesta--kata saya kepada oli. note: layang kami adalah antara yang tertinggi.




memang time ini rasa sangat pesta..walaupun pada akhir rancangan layang-layang kami yang belang dan cantek itu terlepas pulak (atau terputus talinya) - cis rugi sekeping lelayang berharga rm 4 dan segulung tali rm2..saya pasti itu menandakan saya perlu ke masjid segera untuk menunaikan solat asar yang masih belum tertunai lagii.. Astaghfirullahalazim..lagha...!

ini adalah kali pertama saya datang ke pesta layang-layang sebegini. saya pasti akan datang lagi ke sini untuk merasai kemeriahan yang sangat menyeronokkan ini.

-rasa macam report dak darjah 5 la pulak..pengalaman pergi ke pesta layang-layang...cikgu, saya nak A sebab report saya bagos!

3 comments:

  1. bukan...A++ la..sebab karangan anda sgt bagus..jadi cikgu tambah lg, 3bintang.

    ReplyDelete
  2. http://www.flickr.com/photos/people_n_events/

    ReplyDelete
  3. terima kasih cikgu~! sangat sukee!

    ReplyDelete