Tuesday, January 20, 2009

horse riding is not easy..



















its true!
it was not my first time experience.
selalunye (tak selalu pun, 2 kali time kecik-kecik dulu) naik pony and ada orang tarik yer kat depan, jalan laa si pony itu satu round and it cost rm3 (i remember that)
and when i was having my practical in IHK, i rode a pony also. itu pun jalan jugak.
pony tu pon macam malas nak jalan sebab aku ni berat sangat kot.
(pony=kecik dari kuda..)

then now, umur sudah suku abad, pergi daftar diri untuk horse riding lesson! wohoo!
  • kuda itu adalah kuda betul (bukan pony)
  • kuda itu berlari-lari anak
  • kuda itu berlari-lari...
  • tengok tu?saya naik kuda yang berlari-lari anak sambil lepas tangan..hehe
memang ada tali, tapi tidak ditarik ye - just in case kuda itu lari lompat pagar...
nanti saya jadi arwen pulak menaiki kuda berlari sekitar kampus! -oh, so exegerating...

it was awesome! i felt like i lost 2 kilos around tummy area. penat woo..trust me, one week straight with an hour a day, you will lost like 10 kilos maybe? -haha, exegerating again..

but it was really awesome (i repeat twice already). that's why we booked for the next month lesson pulak. this time nak pegang tali pusing-pusing atas kepala sambil naek kuda..i'm a cowgirl bebeh!yeeeehaa!

thanks, sapphire. see you next month...:)

No comments:

Post a Comment