Thursday, December 31, 2009

sesi buang masa part 1

there's a lot to tell. lepas balik langkawi boleh pulak balik kedah semula untuk angkut barang lebih ke rumah di sungai petani. woi penat woi back and forth pi mai pi mai kedah kl.


bilik lama yang telah kosong..babai ya'll!
sebab kawan mak dari kl juge datang, maka pergi bawa mereka ke pekan rabu alor setar. jauh woh! namun sebab tak pernah pergi, maka pergi lah.

sebab kawan mak juga mahu pergi ke muzium padi melihat lukisan paling cantik dalam dunia menggambarkan suasana kedah dari gunung ape tak ingat nama, maka pergilah juga sebab saya juga tak pernah pergi. honestly, percutian begini memang buat saya muntah (melawat muzium dan pekan rabu - golongan makcik dan budak sekolah saje yang suka).

part paling digemari adalah pergi ke pusat sains negara cawangan utara. penulis sedang cuba untuk menguji minda namun tidak berjaya. huhu..

lepas tu hari ni bila dah ada kat kl, konon nak buat pasport secara beria, dan ajak mak pergi. mak tahu tempatnya merayaulah kami dua orang ke taman sri sinar (kot) lepas tu ramai pulak orang buat pasport (apesal ni? semua orang nak melarikan diri ke luar negara ke?). tujuan berpasport? -->konon ni pergi singapura. tapi sori rakan-rakan, saya tidak berjaya buat pasport. lain kalilah kita pergi singapura. lepas tu balik, mak ajak datang singgah sini pulak..

cendol wahab's. maggi goreng memang sedap gile, begitu juga cendol menyesal tak pilih cendol aiskrim main taram je kate nak cendol biasa. rasa bangga sebab dapat berjumpa dengan wajah sebenar gambar dalam sticker itu (:P). lepas tu balik buat kaca mata. amoi kaca mata kata saya jarang pakai kaca mata tu sebab selalu pening (yang mana memang pening pun sebab kaca mata sudah ketinggalan di mana tah) jadi sekarang, terpaksa jadi budak nerd perlu pakai kaca mata selalu.

dan malamnya pula:

encik azmi bawak pergi tengok raptai penuh (haha skema tak ayat raptai penuh?) di dataran merdeka. oklah sebab tak mahu poyo tangkap gambar pakai kamera phone dan jalan ke depan pentas dan snap muka budak-budak bunkface ini, maka tangkap gambar dari tempat duduk sendiri dan zoom. inilah hasil sampah saya, tapi still nak tunjuk jugak sebab bunkface best (tiba-tiba).

ok dah. nanti jangan lupa ikuti sesi buang masa part 2 saya pulak..

Sunday, December 27, 2009

mengeluh memang kebolehan semulajadi saya..


it is almost new year. so apakah resolusi saya? dah, malas nak bicara tentang resolusi. bicara tentang masalah pasti boleh release sikit.
u know what, these few days, rasa seperti sangat hangin kerana sedikit progress pun tak ada. literature review jalan merangkak seperti siput, paper lain untuk compound identification pun belum buat. draft dah ada itupun draft buat masa kat kampus dulu. timing sangat salah. mungkin keputusan untuk balik ke kl for good is the main problem here. not the timing.
i really thought that i manage to finish everything at home. ooh jangan harap. actually i'm really focus in doing work. i need scattered pappers around the room or table, and a very nice time to concentrate. usually around midnight. oh masa tu memang laju i buat kerja. last time was in langkawi, and it stopped there. no more info adding and scattered paper since that. sangat susah hati sebab i really can't do anything since that. last thursday, pulang dari langkawi and yesterday was the time for me to take a break and today pindah barang rumah naik lorry and my cousin dropping by. killed the time by watching titanic and filling up forms.
and tomorrow i need to follow the family balik kampung (the remain furniture and house stuff will be put there in sungai petani). of course lah boleh ke nak buat party scattered papers dekat kampung tu? i don't think so. internet excess pon tak dak. jangan harap. i insist tak mahu ikut but my parents wont let me. they said woh tempat ni bahaya. not just tempat ni, if saya ada kat rumah balai pun, they will tell the same thing. one thing about them is, they treat me like budak darjah 5. shit, i am almost 26. yeah, it's not about timing. its about the decision. i shouldn't be home early.
so now i just redha je. saya penat nak marah or mengeluh what so over. so i decided to go back to johore after balik dari kampung. and do my work.
entah bila nak habis master kalau macam ni..haih!

Friday, December 25, 2009

cerita sikit-sikit - langkawi



masih dalam mood tak mahu buat kerja.
rupanya hari isnin ari tu, beria stay up sampai pagi untuk tulis lebih kurang 3 muka surat termasuk 3-4 gambar untuk thesis, itu adalah petanda untuk sepelet selama beberapa hari. never mind, i lost my glasses so that can be a reason for me to not writin and concenntrating. nanti kepala pening pulak.
by the way, trip to langkawi was okay.. tidak boleh menandingi pangkor and perhentian for sure..now i learned something that bile bercuti dengan keluarga, saya tidak boleh naik boat laju pergi eagle feeding atau cave watching dan memancing. juga tidak berpeluang untuk naik banana boat atau pergi snokerling di laut lepas, fish feeding juga jangan harap. ye, sebab adalah percutian keluarga, adik beradik tak ramai, jadi bila mahu beraktiviti adventures begitu perlukan lebih ramai ahli. bukan saya dan adik sahaja. jadi aktiviti menarik hanyalah lawatan (macam lawatan sambil belajar) dan yang paling best pun hanyalah pergi tengok pemandangan menarik dari gunung mat chinchang setinggi 710 meter dari aras laut, bukan mendaki, tapi naik kereta kabel sahaja. and went to underwaterworld (tengok jugak) and beautiful beaches (tak mandi pun)..and animal feeding..but overall, it was okay..

Wednesday, December 23, 2009

today..


the best pic for today..
trust me, tensi juga kalau semua gambar tak ada muka sendiri..

Tuesday, December 22, 2009

musim kahwin..musim kahwin..





banyak wedding yang dah terlepas nih.
ini adalah kerana beri alamat rumah di kl, kemudian sebulan duduk Johor tak pulang-pulang..
padan muka mengapa bagi alamt kl?maka padan muka..!
tapi, bila sudah balik kl sejak seminggu lepas, saya pun datanglah ke wedding yang mana sempat.seronok ye kerana dapat bonding bersama rakan-rakan - especially azalea yang dah lebih kurang 2-3 tahun tak jumpa. oh menangis kegembiraan kami bila bertemu baru i sedar betapa i sangat rindu pada u azza! and of course satu wedding melepek dari tengahari sampai ke petang macam trademark pulak sebab time wedding tikah begitu, time wedding dina juga begitu time wedding wani pun begitu..hehe..
sementalah attend wedding, kerja masih tak berusik, usik sikit-sikit je. sekarang sudah duduk kl secara tetap, bila orang tanya, "oh, menganggur again!" dengan bangga okeh, dengan bangga..whatever..tapi sabarlah sayang, i dah pos surat permohonan u.sm itu. tapi i lupa nak baca bismillah bila masukkan surat dalam post box. adoi. tapi, marilah sama-sama berdoa supaya i dipanggil interview dan dapat jadi lecturer di sana dan senang hati sambung belajar lagi di oxford (saya tahu, berangan itu penting ye).
dan sekarang pula mengapa kau berada di langkawi? ye, memang keputusan yang dibuat sangat dikesali kerana habislah, tak buat kerjalah saya ini. tapi nak buat macam mana, dah terpergi (ceh, 'terpergi'). takpelah prof. nanti saya belajar macam mana nak guna skype pastu add prof yerh! nanti kita boleh bual bicara bersama dan tanya prof dah siap baca result and discussion saya ke belom? hehe..
anyway, maybe bulan 1 nanti akan berangkat ke johore semula untuk bercuti. ok tak..untuk menguruskan lagi perkara yang belum selesai. mungkn nak berjalan-jalan juga. arbainah bersedia tak nak menerima kedatangan aku ni? mungkin akan duduk dua minggu tahu? nanti aku layan sehati berdansa dengan engkau. keh keh. tapi, saya hanya merancang, Tuhan yang menentukan yer.
ok dah, mari mula buat kerja. walaupun sudah pukul 1.23 am, dan sekarang berada di langkawi (wifi di sini adalah percuma tak perlu nak hegeh-hegeh minta password atau ape, tak taulah kalau dia minta duit lebih lepas check out nanti), semangat menulis literature riview masih kental (whateverlah kau, poyo saje)..
da!

Friday, December 18, 2009

i'm secretely in love with...



Christmast trees!

kan best kalau hari raya boleh pasang satu pokok raya..hias ketupat lemang..tiba-tiba ada semangkuk rendang kat bawah pokok raye..-huh, tak seswai!

so, when christmast come i love love love to see all those lovely colourful decoration tengok banyak sangat promotion gift yang dibalut cantek-cantek pastu berangan woih bestnye kalau bufdae saya jatuh pada bulan december. lepas tu bila tengok gifts cantek terus rasa nak beli, padahal promotion biasa-biasa saje bayar juga untuk wrapping yang cantek ittew..(especially body shop-kechewa sebab edt kegemaran tak ada promotion!). terus jeles pada encik boyfriend yang bufdaenye semalam tapi hanya dapat beri kad sekeping dan klip kertas cantek besar sebenarnya diri sendiri yang nak tapi bagi juga pada beliau. bila i nak belanja makan kek secret recipe dia kata busan, jadi pergi makan laksa. konon nak beli hadiah hebat untuk beliau, terus beli haruman bilik dan haruman almari. tak ada kena-mengena langsung. jadi saya bayarkan untuk beliau benda plastik yang memberi kemudahan menyembur spray hanya 12 ringgit sahaja (mungkin nak conteng dinding buat graffiti kot). tapi dia tak patut rasa serba salah. girlfriend ayang yang jelita ini sudah tidak berdana, maka perlu berjimat-cermat sehingga ke titisan yang terakhir.

mak juga perli bila kata nak beli rak untuk bilik baru saya yang best ini mak kata belila, bilik dah luas... sempit, dan mulut sangat bising bila mak letak mesin jahit besar gabak dalam bilik ini. huh, anak derhaka, terus angkut ke bilik emak juga. oit, nanti kita cerita pasal rumah. sekarang cerita pasal pokok krismas ok! pokok krismas...

jadi sebab sangat terpegun bila pergi midvaley haruslah tengok decoration krismas yang melampau. sangat stunning! rasa seperti berada di alam elf (ceh!). tiba-tiba teringat cerita lord of the ring the fellowship of the ring. oh suasana! chanteq nye! pokok jangan katela ada yang tinggi melangit rendah melangit merah biru hijau woh! banyak pulak kedai jual gift juga dihias dengan melampau! dan membeli sesuatu yang sangat natal (tukar natal pulak) seperti snow globe ada rumah salji kat dalam (last year) dan topi merah (this year). oh, i memang trajis (bukan najis) melayan benda-benda lagha macam ni..

dah habis cerita pokok...

Thursday, December 17, 2009

kalau dah ada 20 tanda lanjut usia..

setelah lebih kurang 2 minggu jugak tak ada apa-apa ditepekkan ke muka, akhirnya beli juge yang ini. tahu apa ini? ye, olay total effect konon boleh mencegah 7 tanda lanjut usia. tapi i yang dah ada lebih kurang 20 tanda lanjut usia ni macam mana? malah sudah seperti nenek! ada harapan mencegah ke? sungguh tua! arrgh!

jadi bila letak ini di muka berdoa lah juga harapan menjadi sedikit jelita. tak banyak, sedikit pun jadilah! ni pasti terpengaruh dengan ning baizura (er ning baizura iklan total effect kah, regenerist itu yeh?)

sudah banyak kali survey benda apa yang patut di apply pada muka agar jerawat tidak mencanak naik dan kulit kusam melampau bagai. last week, kulit kat sekitar bibir gatal. terus besoknya bertompok apehal nih! nightmare siot! adakah kerana tak apply ape-ape? terus sangat phobia dan berazam beli total effect..sebab before this pakai tea tree body shop pencuci muka memang sangat okay sebab ade cooling effect sikit, tapi moisturiser biasa saje..sebab mahal, maka takut-takut nak guna. bila habis dan takde effect sangat; mogok tak mahu beli dah..

mak cadangkan neutrogena pulak. sebelum ni dia pakai ROC tengok macam ok. i tanya apesal tak pakai ROC dah? dia kata salesgirl tu asyik takde (sebenarnya i tau mahal woh terus tukar neutrogena) i pulak ofkos tak ada dana, maka jangan berangan beli penempek muka yang mahal.

terpaksalah mengeluh sekarang tengok muka lagi tua dari emak. takpe, nanti i gonyoh dengan berus sabut. compact powder pun dah pecah berterabur dalam bekas, perfume kegemaran juga dah habis stok. ni apahal macam tau sudah tak ada dana, semua nak habis dah. tensen i! semalam mintak tolong mak belikan bedak cina dalam kotak kalau dia singgah kat kedai apek jual tikar tu. mak kata bedak tu elok. murah pun murah. cuba ajelah. kearah kehidupan natural nih..

siapa tanak muka licin mulus ooooi..!

Tuesday, December 15, 2009

my cousin's wedding




not an official photographer but using this alpha 330 sony is not that bad afterall.
sampai official photographer kata kat i, "u back up i ye nanti"
ceh ceh kembang hidung sat..
*ye, ye cousin adalah chinese. i'm mix muke typical melayu whatever.

Monday, December 14, 2009

this is for azza dan lain-lain..




hey remember the time when kita borak-borak about that lompat asrama punya hal?
semalam aku kemas rumah and terjumpa diari aku dan terjumpa satu entry (ceh entry) pasal malam itu..

here goes:

14 april 2000 (jumaat)


hari jumaat lepas, aku, tehah, azza, dina, aiffa panjat koridor maut! dah alang-alang tu konon nak rayau compound skola skali, so oleh sebab aku berkobar sangat dan tangga pon tak sandarkan aku pun terjun dari tingkat satu ke bawah. lepas terjun selamat memangla selamat tapi kaki terseliuh pulak. terus perasan maintain pastu sandarkan tangga then semua orang turun. tehah amek masa lama sekali! ahaks!, pastu jalan-jalan sampai dm cadang nak gi court hijau, lintas asrama putra. masa aku tehah jalan, nampak 3 orang putra menyelinap dari asrama ke mane tah! aku bukak pintu dm belah putri, yang lain tembus. aku nagn tehah memang kat side asrama putra dah! aku kat tepi pintu, tehah kat pokok tengah-tengah asrama putra.
tiba-tiba aku nampak bayang laki-laki tengah jalan dari pintu besar sekolah jalan ke arah dm. aku gelabah lalu jerit "tehah!tehah! pak guard!" dan sebab macam dah tak selamat dah terus aku jerit "lari wei! lari!" langgar semua kerusi dm. sampai kat compound aspuri baru sedar, mane teha??? tertinggal siut!
kitorang menyorok dekat bilik prep from 1. fikir camana nak cari teha. dah kena tangkap ngan pak guard ke abeslaa..!kitorang pun balik aspuri. kaki dah sakit gila tapi stil tahan. tengok-tengok tehah ade kat situ ! dah siap panjat naik selamat dah!
masing-masing cerita; fatehah kate aku buat lawak pulak kata pak guard tuh. dia just nyorok kat pokok je. yang aku rasa penat sakit kaki last-last tido kat bilik prep dengan kaki berbandage (balut sendiri). seme kengkawan lain terkejut besok paginye tengok kitorang kat situ ngan kaki aku berbandage. bila orang tanya aku cakap aku lompat pastu jatuh (tak state lompat kat mane and dari mane). sebelum tu adah yang terseliuh sebab jatuh kerusi masa nak amek makanan. hah, lupe lak nak bagitau. masa operasi adalah 1.30 pagi hingga 2.15 pagi....
end.

hahah, complete tahu cerita ini. dah memang ini yang berlaku sebenarnya maka terungkailah segala kuiz kater siapa lagi sorangla, pukul berapa laa..

i miss that time la..

sepatutnya tangkap gambar kita ramai-ramai kat tempat kita conteng dinding dengan cat kaler peach...!

Friday, December 11, 2009

am sooooooooooooooooooo tired ! ! ! ! ! !



but now sudah okay..
this whole day sudah selesai semua perkara..

TERIMA KASIH TUHAN!

Thursday, December 10, 2009

just keep searching..just keep searching...

oh!!!!!! suka sangat lagu yang Dory nyanyi dalam cerita finding nemo..infact, terngiang-ngiang di telinga macam naymuk! argh!!

"just keep swimming just keep swimming...just keep swimming swimming swimming..."

and lagi satu..

"no eating for tonight, aha, eating for tonight, you are on diet!"

adoi, bukankah kamu perlu cari molecular weight untuk "beta-D-diglucopyranosyl-6-hydroxyangelicin" itu? (hah amek kau chemistry...)

ok dah buat kerja..

just keep searching...just keep searching...just keep searching searching searching....

Tuesday, December 8, 2009

zura zura melayan budak kecik 5 tahun macam ini..

ada gunting, ada pensil, ada kertas, ada kertas yang dipotong-potong, ada pengorek..
actually ada udang juge..

dan banyak dialog juga.

"kenapa udang tak boleh makan banyak?"
"kenapa udang duduk dalam bekas kecik?"
"kenapa udang ni tak besar?"
"kenapa udang tu angkat batu?"
"bila udang tu nak besar?"
"kenapa tangan udang tu je yang besar?"
"boleh tak nak bagi makan lagi kat udang tu?"

and not all the questions were about udang

"kenapa mama bukan kat atas tu?"

and i jawab,

"sebab mama kat atas ni!"

"kenapa tak boleh buat macam ni?"

and i jawab lagi,

"sebab kena buat macam tu!"

"hah?!" muka terpinga comel..

actually mati lah i kalau mama dia tau i bagi dia main gunting..

Monday, December 7, 2009

i'm gonna miss this place

seburuk-buruk tempat ini pun tidak semua yang buruk..
and sebaik-baik tempat lain pun, tak semua yang baik..

and no matter how much you hate this place, it's going to be the most memorable place ever..it was actually not that bad. it was actually a very nice place to learn and be an adult myself.

ceh ceh, kau dah nak graduate ke?

*grin*

Sunday, December 6, 2009

support team edward!

i just found this out..



know this from here

surely if i can buy this at the brands shop, i will definitely have one..

go go team edward..haha!

Saturday, December 5, 2009

you are so suweeet!



this time i was home with kamini, and loads of stuff kasi bungkus bawak balik separuh konon next week boleh bawak balik sikit je. but i am really sure that i need to keep some at my friends house or room back in johore.

and this time, we are so determine to attend my ex-housemate punya wedding. i never met her since she moved to Klang and i miss her so much! and my dearest kak waina, you look simple yet amazing! congratulation to you...

oh, on the way back, we saw MPH 70% sale adv di tepi jalan and terus nak pergi. these just cost me rm2/book. i guess i have another task to do. to finish all these. hoi, bukan kah kau ada kerja lain yang lebih penting seperti menghabiskan thesis anda dan mengumpul dana?

and since i pergi balik bersama kamini, and she's the staff so i need to head back to johore tomorrow (*sad*). it is against all odd. i never go back to johore on sunday!

and konon nak siapkan all the result and discussions so that i can submit to prof before i head back home next week menjadi sia-sia...how can i have the time to do all these things? alasan-alasan...

Thursday, December 3, 2009

it is a drastic decision..


guess what?

i'm going back to kl..going back means going back forever (oklah sangat over jika ada perkataan forever kat belakang itu)..

so, my labwork is done, i need to concentrate on my writing now. God knows when will i finish this writing thing. i hope i could finish this all by max next february and submit! hooray! 12/12 is my last day here..hopefully!


and december comes again.. last december i wrote about how i like december very much..it's the end of the year. and the year end sale, and the christmast decorations, thicker magazines and yes, it's time for me to have an absolute new year's resolution..the true one..!


-i'm quite sad to leave all these johore things behind. i'm gonna miss this place a lot! gonna miss the otak-otak, the rm5 CD's beli 5 percuma satu, the trees, the scenery, the disaster! the friends (sob-sob)...


friends! i promise i buat passport, we go to singapore and have fun eh?

Monday, November 30, 2009

when the new moon rises, how could i resist?


i finally watched new moon. after i waited for this whole year for this movie, i finally watched it! i went there with my beloved encik boyfriend, he said that the movie is good (must have the guy's opinion, u know when girls, they are a bit bias - with the topless guy thing and hot vampires and werewolves). and i really like the scene where the transformation of those werewolves guy. they looked awesome!

and i remember the last part, "marry me, bella" oh God, i'm melting!

so the movie is quite okay - this is why i hate to read the book first, the movie will turned out oh-kay. because when you read the books, you know all the details and the details were not there in the movie. my boyfriend who was completely clueless abput this twilight saga asking me why Bella is so obsessed with Edward and he kept on feeling sorry to the wolf guy, Jacob. and i said, 'if you read the book, and you are the girl, you will be completely in love, like crazily in love with Edward. you have no idea how romantic and protective he was."

and the Volturi? yeah, maybe because Dakota Fanning was one of the Volturi, i thought that the scene would be longer. it turned out just 10 minutes appearance of this girl. however, i like the fight scene also -it was rough!

ooooh! i can't wait to watch Eclipse mid next year. in the book there were lots of history there so i have no idea how they turn it into a movie. maybe it will be more interesting in telling each of the Cullen and werewolves old stories.

And now i realized that Rob Pattinson is not really that gorgeous after all. he was full of make up and lipstick. and i like Alice, she's beautiful and Rosalie looks quite weird (maybe because i already know that she's brunnette not blonde) and Carlisle looks plumper and cuter! i must admit that Jacob has become a hottie too!

so yeah, let's wait patiently for the next saga.

so in love with twilight!

Sunday, November 29, 2009

what happen to facebook?

is it because of the facebook itself or the server..?

anyway, i watched new moon already.. will update later..

Saturday, November 28, 2009

the red baju kurung pahang

selamat hari raya qurban to all.

apa yang anda semua korbankan setakat ini?
korban nyawa?korban body, no?

as for me, mungkin korban duit minyak untuk ke rumah arbainah dari skudai ke pasir gudang is it. but it was all worth it! stew kambing sedap woo..

anyway, i was so stupid i brought my camera all but didn't capture any pics of rumah arbainah yang besar gila and oren itu (its actually beige something like that).


special appearance of my not-so-new-accessory..



Thursday, November 26, 2009

the plain white tees

when i saw the mannequin wear this plain white ts i just like 'whoaaa macam baju pagoda' and grab and pay. it is really nice tho. it's classic! just like baju pagoda..haha..

and i thought maybe i will add some layering to spice up this baju pagoda i think of cutting this shirt. and make it as a short sleeves cardigan style..yes, i don't want to wear this anymore because it's a bit tight for me so i made it loose.

yey! terus pakai hokeh. it turned out nice. and yey, there' a lot of ways to wear this plain white ts. so tak rasa berdosa kerana membeli belah dengan banyak di petang sabtu dan ahad yang lalu..huhu..



oh, selamat hari raya qurban to all..
i still be around here..sebab sangat komited dengan kerja..

Sunday, November 22, 2009

i'm in the business of misery.!

I'm in the business of misery, Let's take it from the top.She's got a body like an hourglass that's ticking like a clock.It's a matter of time before we all run out,When I thought he was mine she caught him by the mouth.

I waited eight long months,She finally set him free.I told him I can't lie he was the only one for me. Two weeks and we had caught on fire,She's got it out for me,But I wear the biggest smile.

Whoa, I never meant to brag But, I got him where I want him now.Whoa, it was never my intention to brag To steal it all away from you now.But God does it feel so good,Cause I got him where I want him right now.And if you could then you know you would.Cause God it just feels so,It just feels so good.

Second chances they don't ever matter, people never change.Once a whore you're nothing more, I'm sorry, that'll never change.And about forgiveness, we're both supposed to have exchanged.I'm sorry honey, but I'm passing up, now look this way.Well there's a million other girls who do it just like you.Looking as innocent as possible to get to who, They want and what they want it's easy if you do it right.Well I refuse, I refuse, I refuse!

It just feels so.It just feels so good. I watched his wildest dreams come true. Not one of them involving you. Just watch my wildest dreams come true. Not one of them involving.

Thursday, November 19, 2009

nasi lemak pukul 9 makan pukul 5



bila rasa nak nangis, apa perlu buat? masa sekolah time form 1 mula-mula masuk asrama kawan-kawan ajar kalau nak nangis, time mandi paling sesuai. bukak shower then nangislah kau puas-puas..tapi jangan nangis wuwuwuuuu yang beria tu, nanti kantoi pulak yang kau tidak kental...

tapi bila dah besar macam ni, macam susah nak nangis. dulu nangis sebab rindu tv kat rumah. sekarang tv dah tak heran nak nangis pasal apa lagi tah. dulu nangis sebab sakit sekarang immune system sangat hebat (ceh hebat ke?) maka sekarang jarang nangis kerana jarang sakit. kalau sakit pun takdelah sakit sampai nak nangis.. dulu nangis sebab mak marah sangat dasyat lalu tersedu-sedu tekup muka kat bantal sampai basah bantal sekarang mak pun dah malas nak marah kau dah besar, buat lah apa yang betul..

nangis dulu ngan nangis sekarang pun dah lain..nangis dulu ada lagu sekarang nangis sok sek sok sek je ek..

bukan sebab saya makan nasi lemak yang dibeli pukul 9 tadi n baru makan pukul 5 - bukan sebab tu nak nangis ke hapa..

tapi bila sendiri rasa nak nangis tapi tak boleh nangis tu yang paling seksa..

adoyai....

Wednesday, November 18, 2009

no title.

well,

i missed the training just because of things that not involving me at all..
and my cultured cells are contaminated again..

and tomorrow the trip to kl has been canceled (that's a relief)..

and i feel sleepy and tired because of the scolding and yelling things..

and i feel like i want to finish this as soon as posibble. and i am stressing out about not getting any money starting from jan next year. i am so confused with the move in and move out things because i need to get out from that hostel room on 12th next month. i decided to pack things up and head back to kl for gooood but things are a bit rough these few weeks and days (the contamination things are driving me crazy)..maybe i should stay at arbainah's.

i should let it loose right? like i said to my friends just don't waste your stress hormone for unnecessary things. it's the future. u don't know what happen in the future. just concentrate on todays matters.

ok, this freaking me out. i'm advising myself..

blargh!

Tuesday, November 17, 2009

the kotak shirt is in!

lurve!lurve!lurve!



they are from topshop, acne and zara..
but mine are just from 'buy-one-free-one' shirt, and voir jeans. muahaha..

oh, i should pair this with that cardigan aite? oh tak payahlah, kau nak pergi mana tempat sejuk kat sini?

:)

Sunday, November 15, 2009

aku.benci.diskriminasi

(haha, sebab hangen, maka kata ganti diri terus tukar dari saya --> aku)

semalam pergi ke BIG apple di Batu Pahat Mall..satu je BIG apple kat bp mall tu tak de lain dah.dan aku tak tahu pekerja di situ datang dari mana, mungkin dari zoo agaknye sebab layan orang macam layan hapa tah..

kenapa aku hangen? kenapa aku hangen?

kerana semalam, di big apple itu, around pukul 4.30 ke 5.20 macam tu, aku decide nak beli 3 ketul donut maka berdiri lah aku di situ nak main pilih-pilih..namun adala dekat 1 minit aku tidak dipedulikan, itu takpe lagi, lepas orang P''' itu datang (tak sempat tengok nametag siapa tah nama dia) aku tunjuk satu, maka dia amek satu. lepas tu of kos aku mahu decide maka tunjukkan tanda 'hold' dulu untuk aku decide. dia dengan kurang hajarnya meletakkan kotak donut atas cermin dan blah dan biar aku ternganga kat situ pilih donut. hello! aku decide tak sampai 30 saat okeh. ini dah kes malas nak layan customer!

maka adela seorang pakcik datang lalu meng'entertained' aku dan pakcik ni pun letakkan kotak itu di meja kaunter dengan baik sekali..

selepas itu,

aku mahu order tambahan maka dapat free satu donut lagi dan ingin makan di situ. cashier kat situ bernama 'NICO' nama poyo siut tapi muka hodoh tak hengat senyum pun tak, lepas tu macam oh kereknya sebab aku tanya;

'dah masuk sekali bayaran yang saya order ni ke?'

'ha , sekali' muka masam. kau apahal tak reti berkomunikasi dengan senyuman ke? sebab aku senyum kat kau kan?bukan sebab aku nak ngorat kau yang hodoh tu, tapi aku nak bersikap seperti seorang azurah yang baik!

bila aku duduk bersama encik boyfriend sambil menunggu order, datanglah air dan donut itu, donut atas piring.

si bodoh itu letak piring dengan kasarnya sampai piring tu menari salsa (the one yang bunyi berpusing-pusing itu).

haish..

aku tulis ini balik terasa hangen balik..

sebab aku melayu maka berbudi bahasa penting. orang melayu yang kampung macam aku (kau orang batu pahat kerja kat big apple je - aku dok kl dari kecik sampai dewasa - ye, aku melayu lagi kampung dari kau - dan aku dan boifren aku ada degree dan kau ada hapa je -nak bagitau customer datang dari pelbagai dari lapisan masyarakat) kau tak reti layan customer macam customer ke? yang kau layan kitorang macam kambing kenapa?

kambing betull..

aku terus rasa nak tulis surat pada manager big apple cawangan batu pahat sekarang jugak..sebab aku bukan orang jenis orally abuse main sound macam tu je. sebab aku melayu pemalu..(blargh!)

ok dah..

Friday, November 13, 2009

peelfresh and the wake up time

i woke up at 10.59 am this morning. i know it sounds sooooo 'gila-anak-dara-hapa-pemalas-nak-mampus-dah-tengahari-baru-nak-bangun', but still i don't mind and don't care whatever. i was so intoxicated with writing my thesis, and i know that yeah, this is my time, i should appreciate it no matter what time it is..

i have a lot of work to do. and i really can't do anything if there is an internet connection and 'this' is one of my distracter - blogging and blog hopping. so when i'm home and there's nothing else distracts me, there i am writing continuously. but trust me, this opportunity doesn't come handy. i usually ended up sleep or watching gossip girl over and over again....

ok lah, babai..
i need to get ready.
Dr. K will be waiting for me..

Thursday, November 12, 2009

u are --- because u treat me like a kuli...

yea! i'm jobless again next year..
wish me luck in finding a new job...

oh, i want moneeeey.........

Sunday, November 8, 2009

everything is just so s''' today. weekend here is just not my day bluargh!

i'm soooo hungry. even i've already ate 1 bungkus of rice and a drumstick bakar madu and 2 slices of sotong kurita sambal, yogurt, mineral water almost half, and a small pack of green guava and mixed with asam boi sedap which i bought at pagoh last week. ok, jambu dibeli di kedai kolej, not in pagoh what ever..

and maybe i was soo stress of what happen today and the weather is getting gloomier. ok ok.. everything was okay when i ate all the foods that i mentioned just now. then i peeked at my cells in the flask (this is is so technical) ceh ceh ceh! got ulat inside them i feel like i wanted to scream. but i am a patient girl, i know how to deal with all these kind of stupid things so i washed and washed so that i can get rid of that stupid ulat but no, they are still there and i just stuff those flasks into the incubator again and hope to be okay (and i am sure tomorow the ulat will reproduce again contaminating all my cells, i don't know).

and after that, i was surfing the cimb clicks, and transferring money and suddenly the page cannot be displayed. apehal? than i was so kelam kabut packed up and headed home (home means my residential college) because i was hoping that there will be an internet connection (wireless konon) and i was so cuak because it involves money! OMG what if suddenly there's someone broke into m account and stole all these money? waaaa..!(ok, i have not much money but still..).

i headed back home, sidai baju sebab panas sangat (and hopefully the clothes are dried soon) and went to the student centre. wireless konon! while waiting the internet connection, the rain was pouring down and yes, all my clothes KONFOM basah! i hate to see the screen gone blank without any internet access (2 bars okay! still no connection ke? stupid!) so i packed again my stuff, buy jambu and went to my room. call encik boyfriend he was hanging out with this pakcik datang dari sabah, apakah?. FINE! i deal this myself...!

so now i am in ce.pp dealing with stuff and thank God the internet connection here is extremely good.

and i don't know what's my plan next, i have no mood in writing, reading and stuff. so maybe i'll buy a mcvalue meal drive through after this. i was planning to go to jusco, and think about buying something but i have no money, and i also think that i can go to jakell for kain ela and that also involving money. so i just grab something to eat after this.

yeah..

that's all..

i'm release...

Saturday, November 7, 2009

you are so far away. how should i spend my time today?

other than searching more journals, the correlation between glucose uptake and lactate realease, the difference between ethanolic and water extract of herbs, outline of research design, search on how to make a mass balance for both extractions. plus, why i face the contamination problem again? why while doing the MTT assay, the cells detached? why i can't found a better explanation for all of these? and why and why and why?

and why am i spending my time ALONE and AGAIN today?

enough said. i am a loner. oh i wish i can have friends to hang out with. and wish him to be here.

how i wish...

Friday, November 6, 2009

drug discovery dan ape tah.

bila balik dari kl, drive pulak tu, hari isnin pulak tu --tiba-tiba hari selasa mereka berkata 'khamis kita pergi kl untuk dengar talk di uk.m kl'. ergh!!!!

maka, rabu selepas main badminton dengan semangat nan waja bajet tak mahu tidur langsung sebab bas pukul 3 pagi berikutnya tapi tidur jugak tak tahan mata. bertolaklah jalan kaki dari kolej ke f.ab (sebab kolej gate besar sudah kunci) tempat berkumpul biasa dengn kamini last-last kitorang sampai dulu and bas pulak bertolak pukul 4.30 am ^*&*%^$^$^&(*)_(*(&(..tertekan ako!

tapi nak buat macam mana, dengan semangat juga sepanjang perjalanan tidur saje nyenyak pulak tu terus, makan nasi lemak basi kat pagoh (tanpa disedari) dan makan mi sup pulak. lepas tu sampai muka sememeh gila tanpa mandi (mandi pukul 2.30 pagi) mata pisat-pisat masuk talk. nasib baik talk sedap didengar hanya satu talk memang tak tahan mata terus tidur lagi (kali ni hebat sebab rasanya tidak tersengguk-sengguk. maintain konon dengar talk padahal mata pejam)

4.30 petang terus chow balik johore semula. singgah pagoh makan pau amira yang sedap. sampai bilik terus pengsan..

adoi, what a day!

Wednesday, November 4, 2009

i like the old cleo

masa dulu-dulu sangat devoted pada cleo yang lama. maksud cleo yang lama adalah cleo masa tahun 2008, 2007, 2006, 2005 dan sebelum-sebelumnya. bila first keluar mini cleo masa jan 2009, terus teruja dan ingin memiliki. terus beli dan jatuh cinta buat kali ke lapan belas. tapi bila selak, adeh sedih pulak isi sudah semakin kurang la. jadi tunggu bulan berikutnya sebab mana tahu sebab dia kecik, maka isi pun mungkin kurang..

tengok tebal pun dah teruja-uja..

jadi bila tunggu bulan berikutnya isi tetap sama. tak puas baca sebab tak banyak isi. tebal pun dah tak berapa tebal dah tapi tetap beli jugak sebab dah addict sangat. maka tunggu sampai bulan lepas terus beli women's weekly atas alasan 'gua sudah dewasa'. plus, saya boleh belajar masak, belajar bela anak, belajar jadi mama vogue what so over.

see? even it teaches you how to play the family politics.

dan ternampak cleo lama-lama dulu ada yang tersimpan kat lab, ada yang simpan kat office, terus ambil balik dan baca balik dan riang balik. sebab i miss the old cleo. haish, i should send something yang feedback kat depan-depan majalah tu kan? so i boleh dapat gifts. eheh..