Tuesday, November 4, 2008

C.O.M.P.L.A.I.N.

ok, just straight to the point ya..saya telah disaman oleh guard. sebab? saya tak bawak kad matriks saya. pada pukul 9.30 malam, di hadapan guardhouse. on the way saya nak masuk ke kampus, pulang dari makan-makan. hmm, if i write this two days ago, pasti kemarahan saya berapi-api. tapi sebab kemarahan itu telah dilepaskan pada encik azmi, sekarang tulis pun dah rasa neutral...


tapi, once dah rasa marah, all of 'ketidakpuasan hati' itu keluar. such as, too much bumper, jalan shortcut pon dah dibuat bangunan, so we need to turn to FKE which is so far turn and lots of hill. the guards, always ask for matrix card and your car must have rm 2.50 uni sticker. or else, awak semua akan disaman for rm25. mahal ok!hmm,banyak lah!

and then, mulalah saya membanding-bandingkan keadaan saya di 'bangi' dan 'skudai'. sangat berbeza. yang pasti, disini sangat men'tensen'kan. dengan bebudak nye yang sombong (or saya yang suka menyombong). no, every time i smile to them, they will like buat tak taw saja. so adakah saya salah di sini? tidak kan? mungkin saya senyum tak ikhlas kot..:P but still saya berusaha untuk menjadi seorang yang ramah mesra. tapi, saya tetap ingin mengecop bebudak di sini (i mean di hostel sana nun) SOMBONG!huh!

well, not all of the things here are bad. makanan ok. saya suka jalan-jalan cari makan di sini. you will have 'otak-otak'. mi bandung muar. mi rebus sup tulang. hm.. bab makan sajalah.. and the friends here are nice too.

ok, that all for now. .cukup-cukuplah mengomplain..kena berubah ni. i try so hard to be a nice person and be a positive minded. so, hopefully berjayalah! chayok!

No comments:

Post a Comment