Tuesday, October 28, 2008

**fasa mengantok!**

Pelik, memang pelik laa! today is the first day of the week (semalam cuti deepavali). Dan Cik Nora dari Pahang telah bersusah payahnye datang ke JB (even ada komplen seket-seket bout tiket bas punye harge telah naik) namun, dia datang juge untuk menghiburkan hati di johore bumi bertuah ini..

ye ape yang pelik ye? sepanjang cuti (since jumaat until isnin ini) saya sangat bertenaga pergi ke sana ke mari menikmati suasana shopping complex yang sale gile-gile, dan bile tibe hari ini, hari yang memerlukan saya bersemangat untuk bekerja, mata syaa kuyu dan layu!huhuhu...macamana ni..mood shopping masih di butang hijau yer. saya tak mau kerja, nak shopping lagi..
cess, ini adalah semua angkara Cik Nora. Entah semangat ape yang engkau hembuskan membuatkan aku terus menerus bershopping tanpa mengira tempat..huahuahua..anyway thanks to her for the nice and wonderful days.

jumaat, Cik Nora datang, terus melencongkan diri ke Jusco T.U. makan-makan. Lepak di bilik sambil menonton SATC. besh woo (saya layan banyak kali dah cerita ni hokey). besoknye, rayau ke the zone-shopping, danga bay-shopping, tebrau-shopping. sampai malam merayau-rayau. kalu 10 hari macam ni kurus saya..

besoknye, lepas hantar nora, saya pergi lagi ke jusco T.U. Shopping lagi ye! balik senyum sampai telingee..

besoknye lagi - note*hari Isnin time deepavali - saya pergi ke rumah Cik Arbainah sempena makan-makan tengahari. Selepas itu jalan lagi Jusco P.J. shopping lagi. lepas tu, Arbainah membawa saya ke Pelangi dan saya shopping lagi. Balik, singgah rumah En Azman untuk makan free.

Ye, itula aktiviti saya sepanjang deepavali ini. gile, macam saya pulak yang sambut deepavali. akibatnya, hari ini saya sangat mengantok! sangat mengantok..


*hmm, saya kena shopping hari-hari nih. ;P

Saturday, October 18, 2008

je t'aime, Paris...

I love malaysia more u see. but Paris seems nice to me. But i don't really care about which place i would like to go, as long as i can go to any place, its enough for me. doesn't matter in Malaysia or outside malaysia itself.

je t'aime, paris

my mom is now safely arrive and having fun with my brother in pAris. adala bait-bait cemburu tapi fikir sebab itu adalah emak, so nak jeles pe bende nye. cuma saya minta kirim zara sehelai dua. hehe.


Saya teringin pergi ke Sabah, berada di kaki Gunung Kinabalu menghirup udara sejuk dari kaki Gunung tertinggi Malaysia itu. sedang berfikir-fikir, jika saya berkahwin kelak, itulah destinasi utama saya untuk berbulan madu hehe, :) tak perlu pergi sampai ke luar negeri sana nun, saya bukan orang berduit. tetapi jauh di sudut hati saya yang tak berapa kecik dan tak berapa besar ini, saya pasti akan pergi ke luar negeri jua, paling kurang untuk menyambung pelajaran saya nanti. itupun kalau ada rezeki saya di situ.

mount kinabalu...

p/s: ini adalah post saje-saje yang tidak bermotif... :)

Monday, October 13, 2008

Prof. Dato' Dr. Nor Azurah

huhuhuhahahahhihi...

well, the title above is really-really catchy kan? hmm,,bilalaa saya nak dapat title sedemikian rupa. but i think prof dr is just enough for me. that DATO'?no need lah.. besar sangat bunyinya..but i think, now in Malaysia that dato' title can be gain by anybody including, well, you know who..saya tidak suka hal politik dan tidak suka hal begini-begini, tapi hal 'well u know what' memang mengejutkan saya. nak buat macam mana. apa yang saya mampu komen:

"cess, rakyat malaysia da makin pelik sekarang ni.." so, saya nak buat apa? cakap banyak tak guna. saya hanya rakyat biasa...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Friday/Mutakhir/20081010115914/Article/

ps: adan dah tak ada, kena langgar kereta, while my laling is in the hospital, suspect denggi. sedang dalam mood sedey...

Tuesday, October 7, 2008

we have been together for 5 years, 8 months & 5 days

today while doing the blog hopping activity (seperti adan) i found this cute anniversary countdown ka, apa ka tak tau nak panggei apa but yang penting cute aa..hehe.. banyak jugak blog yang load mende neh so i pon loadlaa jugak into this blog and this love story of mine ropa-ropanya sudah sangat lama..5 years++ i've been together wif azmi (oh, pengakuan ikhlas kisah percintaan saya, heh). kalu kawen, anak sudah pasti masok tadika oredy..ngehehe..

well, i remembered few of my old friends who knows him ask me,

'oi, masih dengan dia lagi ka?'

and of course i would answered 'yala!' and honestly, saya bahagia bersama dia. he is my friend, my soul, my life. my punching bag...wahahah! thanks a lot to him, so tahan wif my diva ladivo attitude (ngan dia saja saya begitu dengan oang lain tidak hokey)..

azmi loves me!!

so kesimpulannya saya suka kisah percintaan saya yang panjang, lama, jauh, etc..etc..etc...

Monday, October 6, 2008

do jihor

6th syawal. Oredy here in johore. adoi, badan penat-penat sebab semalam drive (yes, finally i can drive!). jalan sangat jam, from sedenak to kulai. if you heard about the congested highway in johore, yes, i was one of the victim there.

came back from kl last saturday, feels soo excited driving for 3 hours non stop, hehe(note: saya adalah pemandu baru belajar) then mom said that "oklaa tuu...dah boleh bawak kereta". hati sudah berbunga, sambil mak berpesan "jangan pepandai bawak kereta sampai batu pahat nun"

namun apakan daya, the next day my laling keep on asking me "bila mau dtaang raya rumah?". i just woke up and truss mandi and bersiap nak pergi batu pahat. bersiap for half an hour, i drive to batu pahat, alone. satu jam setengah kemudian saya sampai dengan selamatnya. that time i felt like, whoaaaa i really can drive. *senyum sampai telinga*

i went to rumah laling, rush-rush selepas makan nasi dan melawat bakal anak sedara bernama naufal, head to rumah fadila. chit-chat and eat some more, and menderum menuju ke rumah sima. chit-chat lagi and makan lagi, bermesra dengan baby faizal si anak sima yang sangat comel dan high-tech itu, then sent laling home, then head back to ayer hitam toll towards jb. uish, memang sangat penat, tetapi seronok..i think i want to make this visit as an annual visit. sebab last year, tempat yang sama jugee, rumah laling, rumah fadila then rumah sima.

saya yang sopan bersama fadila

me with baby faisal yang cute!

excited tengok baby faisal lupe plak nak bergambaran bersama sima. sorry ek sima. next year, boleh tengok dia jalan pulak ek...hehehe..

*mengantok sangat nih.. ramai yang masih cuti..bila mau pulang bebudak! raye dah habes aaa..hehe

Thursday, October 2, 2008

happy hari raya!

happy hari raya to all who celebrating hari raya..!
well, it's already 2nd syawal and i just came back from qeda, my hometown.
i spent 3 days in qeda and i think its quite a memorable hari raya for me. i didn't eat much as i did last few rayas. but the ketupat and daging masak hitam made by my mak andak is super delicious. kueh raya, not so fancy about them. but this time, we were having this photography session (while i was the photographer taking most of the pics).

came back from kampung, my badan already aching sana sini. well, to be honest, i slept on the couch for these few days and maybe its because of it. and i feel like demam. rasa macam nak muntah and yeah, that tanda-tanda nak demam is already there. so rite now, i'm counting days to return to johore. aiyah..penat nak start kerja balik..huhu..


the big family

we left adan(the rabbit), bobo and teddy (the caTS) at home for three days. and they survive happily. and i managed to capture a shot of adan trying to steal the cats' food. actually he likes it so much!

teddy buat deeek je..


adan sedang cuba nak makan..

anyway that's all for now..