Monday, July 28, 2008

happy face...



yeah, saya sedang menghadapi fasa tenang..
segala-galanya kembali agak sedia kala..saya saja yang over react utnuk menghadapi segala yang mendatang. bila dah datang, sebenarnya tidaklah seteruk mana. i manage to handle the the situation briliantly..heh..actually, not so brilliantlaa nanti kata i show off pulak, aww.. :P

saya makan durian tadi!*wink-wink..durian tembaga kak mir kate, maka saya makan bersama kak ana berserta kak sham (kawan lab saya yang sangat sporting!) sebanyak yang mampu. adalah dekat 5-6 biji kitorang belasah..actually, there are quite small, the cutest durian ever! satu biji ade max 7 ulas!so small and cute...



durian cute...


and then, last week..actually the week before the previous post (hehe, baru nak citer sekarang) i went for a jog..nak ajak rakan-rakan yang lain menuju ke balai cerap untuk membanting tulang empat kerat mendaki bukit, namun mereka semua bizi (ade yang tidak memberi respon kepada msg saya ye!) so i jog alone.. tetapi tidak di balai cerap, tetapi di sekitar fakulti. fakulti saya ada di atas bukit, pemanagan sekitar fakulti waktu petang selepas hujan tersangatlah cantiknya..same je kalau pergi balai cerap...so agak berpuas hati jugak sebab at least dapat mengeluarkan peluh!


the view..verry nice

erm, then one nice morning i was sitting on the floor of my room and it was raining, i see the view from my window pane. actually sangat best bile anda duduk di situ dan menikmati pemandangan dari bawah tingkap (betolkah ayat ini?)..and i manage to capture a pic here..


owh, actually the pokok look nice..thats all..hehe


so rite now i'm looking forward to be back to kepong again! my brother is here already in Malaysia so i cant wait to see him (and the presents of course). and rite now tidak ada banyak sangat kerja yang membebankan, then this 2 weeks i can ronggeng a bit (a bit saja ya!).oh ya! i want to show you my babies. i just thawed them 2 days ago, and one of them showed a progressive growth! go! go! my baby! stay alive and scary!---(they are breast and ovarian cancer cell, touch if you dare!).haha...




anak-anak saya..


thats all for today..i feel so relief, thats why i can spend time doing this. :)

Thursday, July 24, 2008

oh, so tired!



rite now, it's 3 am in the morning ya...diulang 3 am...i'm kinda like 'balas dendam' rite here because i'm at home just for a while. so, i sacrifice my sleep time. dan saya takkan menyesal...heh..

sekarang sedang mendengar dan menonton v # remote control, urgh busan sebab ada this kind of wierd exercise going on..so, ignore saja and continue blogging. i head back to kepong AGAIN for the fourth time in this month. there was a conference of tissue culture called MTERMs in HUKM. i went there and today is the last day. tomorrow, i need to get back to johore and come AGAIN to kepong for ICBWI at PWTC next 2 weeks coming. quite stressfull and busy these few coming weeks. with the first stage report need to be submit at mid august, dr katya's arrival (di mana saya akan menerima kerahan tenaga yang tidak berbelah bagi) and poster preparation tak siap lagi and they are all at 'ZERO" phase. habislah saya!

MTERM was very nice. ini adalah pertama kali saya datang conference dan dapat maklumat yang tersangat berguna!.pluss, we have a lab tour dan sangat teruja untuk mengaplikasikan segala apa yang telah kami serap adi. and more, kak rozi got her paper published in MJM! congrates and yey to her!! its like the first step for us to publish more papers. (oh kak rozi adalah senior saya dan labmate saya). she inspired us! gamba MTERMs akan di donlod kendian...

oh, saya sedang surfing-surfing foto of a little black dress and i found this:

demi moore in her little black dress

it's actually quite practical for us 'gadis melayu terakhir' to have this pattern of dress. so i just posted here mane taw ada yang terinspired nak cari this pattern di kedai-kedai berhampiran atau beli kain dan tempah pada si tukang jahit..:). and i found this also:

indulge!

actually there is an 'indulge' word inside that box tapi tak nampak pulak..apakan daya saya suka gambar ini...

Sunday, July 20, 2008

hari ini hari ahad!

saya ingat saya takkan menulis blog pada hari ini, oops ada tenet pulak jadi saya pun mencari masa bosan saya untuk mengupdate.
4.45 pm. tujuan saya datang ke sini untuk membuat lab saya lagi (duh!). dan tujuan untuk pergi awal supaya saya boleh pergi awal. 12.30 saya menderumkan moto saya menuju ke sini. sampai di TCERG,uh? ada orang pulak menggunakan peralatan hood yang canggih. saya pun meredhakan diri sambil 'sound-sound' kepada orang berkenaan saya nak guna pukul 3. eksperimen ambil masa 4 jam untuk baca result. jadi saya boleh balik around pukul 7.
seperti masa di atas, 4.45 pm. saya masih tak mulakan satu hapa pun!-tapi ada buat sikit report dan ber ym. sebab? ya, itu orang tak habis lagi guna alat canggih itu. saya redha, bersabar. sabarlaaah!!terpaksa saya start pukul 5 dan datang balik ke sini pukul 8.30 pm malam nanti.
saya sangat marah dan tensen. saya sebenarnya tidak berapa suka dengan ini tempat. segalanya perlu tunggu. setiap kali ingin menggunakan aat canggih, setiap kali itu juga lah saya kena tunggu. dan saya tahu mengapa tempat ini kurang progress nya, tetapi cakap saja lebih. sebab banyak menuggu. jika orang itu tahu akan tanggungjawabnya untuk menjalankan tugas, saya rasa itu tidak apa. tetapi jika saya yang menunggu ini melihat orang tersebut juga menunggu (saya tak ahu apa yang ditunggunya sebab orang itu yang sepatutnya run alat canggih itu!). saya bernekad selepas ini saya ingin menggunakan kuasa veto saya. siaplah awak, wahai orang itu.

besok saya akan bertolak ke kuala. ada urusan di HUKM. saya kepingin bangat mau pergi. sebabnya? oh, pastilah saya adalah orang terBODOH di situ. saya ada beberapa rakan dari situ. segala apa yang saya dengar kajian mereka di sana tersangatlah hebatnya. nak dibandingkan dengan kerja yang saya buat di sini, rasanya seperti tahap degree medic. uh, saya sudah mula rasa rendah diri.

*saya perlu bersemangat!



Saturday, July 19, 2008

pengancam kehidupan


sekarang saya sedang cuba untuk memberanikan memblog walaupun ribut berdentum denam. pesan ibu adalah, untuk tutup internet setiap kali guruh berdentum dentam. jika tidak nanti modem terbaka..



oh sudah hujan dan guruh pun kurang sikit dentumannya. hari ni hari sabtu, saya perlu membuat lab saya. saya kena berusaha. saya tahu saya kini sudah tidak ada kehidupan lain, namun dan ini sajalah kehidupan saya, lab saya.

saya sedang membuat lab dengan poyonyee..

saya juga rasa seronok kerana kerja saya setakat ini berjalan dengan lancar. tambahan pula saya dah ada laci saya sendiri..





oh, yang berwarna oren itu adalah tanda nama saya. semua barang ada sticker kaler oren semuanya adalah saya punye..






itulah pengancam kehidupan saya. saya rasa saya patut menganggap ini sebagai satu cabaran. saya perlu meghabiskan kesemuanya dalam masa setahun. adoi, sempatkah? berikut adalah anak-anak saya yang saya bela sejak seminggu lalu...




oh, anak-anak ku...

Wednesday, July 16, 2008

empty..

Tried to take a picture Of love
Didn't think I'd miss her That much
I want to fill this new frame
But its empty
Tried to write a letter In ink
Its been getting better I think
I got a piece of paper
But its empty
Its empty
Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're torn apart
Maybe the timing Is beating our hearts
We're empty
And I've even wondered If we
Should be getting under These sheets
We could lie in this bed
But its empty
Its empty
Or will we end up getting hurt
Is this love a myth
So tell me are you in for this
There's so much more than we can see
More than you
More than me
It takes two to believe!
Maybe it's our first mistake And baby that's alright It's crazy how we lost ourselves tonight
There's a reason why they say that we should give it time
But time is not enough
And that's the reason why when you're young you fall in love

* i like this song so much.